lv
P1ZkUw6Nfe0O2z0eISAGcHFflaYtsTH09e2CUqRh
3859657

ĀM: Latvija ir ieinteresēta Ķīnas iesaistē Ukrainas kara risināšanā

ĀM: Latvija ir ieinteresēta Ķīnas iesaistē Ukrainas kara risināšanā

Latvija ir ieinteresēta konstruktīvā Ķīnas iesaistē Krievijas kara Ukrainā risināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Darba vizītē piektdien Latviju apmeklēja Ķīnas valdības īpašais pārstāvis Eiropas jautājumos Vu Hunbo. Vizītes laikā īpašais pārstāvis tikās ar ĀM parlamentāro sekretāri Daci Melbārdi (JV), kā arī ar Divpusējo attiecību direkcijas vadītāju Katarinu Plāteri.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas un Ķīnas divpusējo politisko dialogu, nozaru sadarbību un sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī reģionālos drošības jautājumus. Amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības - Ķīnas sadarbības jautājumus. Īpaša uzmanība sarunās ar Ķīnas valdības pārstāvi tika pievērsta Krievijas agresijai pret Ukrainu, Latvijas amatpersonām uzsverot tās nozīmi Latvijas vitālo drošības interešu kontekstā.

Latvijas intereses sadarbībā ar Ķīnu ir arī līdzsvarotāka tirdzniecības bilance, norādīja ĀM.

Kā liecina informācija ĀM tīmekļvietnē, Ķīna bija viena no pirmajām valstīm, kas 1991.gada 7.septembrī atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu. Diplomātiskās attiecības nodibinātas 1991.gada 12.septembrī. Plašākā vēsturiskā skatījumā Latvijai ir svarīgi, ka okupācijas gados Ķīnas valdība neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS.

Latvijas vēstniecība Pekinā, Ķīnā, darbu sāka 1998.gada 25.septembrī pagaidu pilnvarotā lietveža, vēstniecības padomnieka Pētera Pildegoviča vadībā.

Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Briselē notikušajā Eiropas Reģionu komitejas sēdē Latvijas delegācijas loceklis, Rīgas domes deputāts Dainis Turlais vienbal...

Jūlijā atļauts peldēties visās oficiālajās peldvietās

Jūlijā peldūdens kvalitāte oficiālajās peldvietām atbilst prasībām un peldēties ir atļautas visās 58 peldvietās, tostarp arī Lubānas ezera peldvietā, Gaigalavas pagastā, kur zilaļģu savairošanās vairs nav novērota, aģentūru LETA informēja Veselības ins...

Latvijas U-18 puišu regbija-7 izlasi gaida vēsturiska debija Eiropas elitē
Francijas pilsētā Strasbūrā nedēļas nogalē risinās U-18 Eiropas čempionāts regbijā-7, un pirmo reizi elites divīzijā starp 12 spēcīgākajām komandām startē arī Latvija.


Komentāri