lv
5LdruogRZIOGrJXCj3x2Nsck7ZSJcxO6sLxCrIoU
3820057

Latvijas iedzīvotāji skeptiski vērtē tiesu sistēmas neatkarību

Latvijas iedzīvotāji skeptiski vērtē tiesu sistēmas neatkarību

Latvijas iedzīvotāju vērtējums par tiesu sistēmas neatkarību ir skeptiskāks nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Vidēji ES aptaujātie savu valstu tiesu sistēmu kā pilnībā vai pamatā neatkarīgu novērtējuši 52% respondentu, bet Latvijas tiesu sistēmu kā neatkarīgu vērtē 43% Latvijas iedzīvotāju.

20% no Latvijā aptaujātajiem respondentiem uzskata, ka ar tiesu neatkarību ir "diezgan slikti", bet 6% respondentu uzskata, ka situācija šajā jomā raksturojama ar apzīmējumu "ļoti slikti". 31% respondentu nav bijis viedokļa šajā jautājumā.

Latvijas gadījumā iedzīvotāji visbiežāk uzskata, ka tiesnešu neatkarību ietekmē spiediens no ekonomiskām vai citām interešu grupām, kā arī no politiķiem.

Kopumā Latvijā tika aptaujāts 1012 cilvēki.

Eiropas čempionātā futbolā sākas trešās kārtas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā sāksies trešās kārtas mači un A grupā vienā spēlē tiksies Skotija un Ungārija, kamēr otrā cīņā Vācija spēkosies ar Šveici.

Abas spēles sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Čempionāta spēles tiešraidē translē kanālos "G...

Pētījums: puse iedzīvotāju ikdienā nedzer pietiekami daudz ūdens

Lai arī ūdens ir ļoti būtisks dzīvības funkciju nodrošināšanai, tomēr puse iedzīvotāju ikdienā nedzer pietiekami daudz ūdens, secināts jaunākajā "Mana aptieka & Apotheka" Veselības indeksa pētījumā.

Pētījums liecina, ka tikai 48% iedzīvotāju diennaktī i...

Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

"Jāņu naktī tumsa saplūst ar gaismu, un cilvēks atgriežas pie dabas. Šis ir vasaras pilnbrieds, kad plaukst un zied gan pasaule visapkārt, gan mūsu paš...



Komentāri