lv
eP22EUlEti9yKmXjCuLA8zXhgnQC82lctEy1nQss
3819784

Eiropas čempionātā futbolā sākas trešās kārtas spēles

Eiropas čempionātā futbolā sākas trešās kārtas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā sāksies trešās kārtas mači un A grupā vienā spēlē tiksies Skotija un Ungārija, kamēr otrā cīņā Vācija spēkosies ar Šveici.

Abas spēles sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Čempionāta spēles tiešraidē translē kanālos "Go3 Sport Open" un TV6.

Pirmajās A grupas spēlēs vācieši ar 5:1 sagrāva Skotiju un Šveice ar 3:1 guva panākumu pār Ungāriju, bet otrajā kārtā Vācija ar 2:0 apspēlēja ungārus un šveicieši un skoti spēlēja neizšķirti 1:1.

Pēc divām spēļu kārtām A grupā seši punkti ir Vācijai, kas jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs. Četri punkti ir Šveicei, vienu punkti izcīnījusi Skotija, bet Ungārija ir bez punktiem.

Skotijas un Ungārijas spēle norisināsies Štutgartē.

Pēc sarkanās kartītes jau pirmajā spēlē skotiem nevarēs palīdzēt aizsargs Raiens Porteuss, kā arī muskuļa savainojumā ir iedzīvojies vēl viens aizsargs Kīrans Tīrnijs. Savukārt Ungārijai, visticamāk, varēs palīdzēt Anglijā dzimušais Kalums Stailss, kurš noslēdzošajā pārbaudes mačā bija ticis pie neliela savainojuma.

Abas komandas laukumā ir tikušās tikai pārbaudes spēlēs, četrās pārākiem esot ungāriem, bet trīs mačos uzvaru svinot Skotijas futbolistiem.

Tikmēr Vācijas un Šveices futbolisti spēkosies Frankfurtē.

Kamēr visi Vācijas futbolisti ir ierindā pirms noslēdzošās apakšgrupas spēles, pagaidām nav zināms, vai laukumā dosies Šveices aizsargs Fabians Šērs, kurš mačā ar Skotiju tika pie lauzta deguna.

Abas komandas pēdējo reizi tikās laukumā Nāciju līgas mačos 2020.gadā, abām cīņām noslēdzoties neizšķirti (1:1 un 3:3). Savujārt pirms tam 2012.gadā pārbaudes spēlē uzvaru svinēja šveicieši, un šajā mačā laukumā devās abi tagadējie izlašu kapteiņi - Granits Džaka un Ilkajs Gindoans.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Pētījums: puse iedzīvotāju ikdienā nedzer pietiekami daudz ūdens

Lai arī ūdens ir ļoti būtisks dzīvības funkciju nodrošināšanai, tomēr puse iedzīvotāju ikdienā nedzer pietiekami daudz ūdens, secināts jaunākajā "Mana aptieka & Apotheka" Veselības indeksa pētījumā.

Pētījums liecina, ka tikai 48% iedzīvotāju diennaktī i...

Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

"Jāņu naktī tumsa saplūst ar gaismu, un cilvēks atgriežas pie dabas. Šis ir vasaras pilnbrieds, kad plaukst un zied gan pasaule visapkārt, gan mūsu paš...

Jāņos sāks skaidroties un kļūs siltāks

Jāņu nakts visā Latvijā gaidāma mākoņaina, turklāt vietām līņās, bet Jāņu dienā laika apstākļi sāks skaidroties un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Jāņu naktī debesis aizklās bieza mākoņu sega, kas vie...



Komentāri