lv
ZaibX2NsOjOFzsDf0A9PcnQZX5Rh1b9pe5Un7sFx
3818961

Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

"Jāņu naktī tumsa saplūst ar gaismu, un cilvēks atgriežas pie dabas. Šis ir vasaras pilnbrieds, kad plaukst un zied gan pasaule visapkārt, gan mūsu pašu brīvais gars. Un mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti," savā apsveikumā pauž premjere.

Siliņa aicina kurt ugunskurus, rotāt namus ar meijām un ozolzariem, pīt vainagus no jāņuzālēm, kā arī garšot Jāņu sieru un Latvijas lauku labumus.

Šodien visā Latvijā ar dažādiem pasākumiem sagaidīs Jāņu nakti - skanēs līgodziesmas, tiks pīti ziedu vainagi un vakarā, sagaidot saulrietu, līgotāji pulcēsies pie ugunskuriem.

Jāņi ir seni vasaras saulgriežu svētki, ko visas nakts garumā latvieši pavada ar jautrām dziesmām un dejām. Lai arī vasaras saulgrieži, kad diena ir visgarākā un nakts ir visīsākā, jau aizvadīti, Jāņu naktī daudzi piekopj sentēvu tradīcijas.

Jāņos sāks skaidroties un kļūs siltāks

Jāņu nakts visā Latvijā gaidāma mākoņaina, turklāt vietām līņās, bet Jāņu dienā laika apstākļi sāks skaidroties un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Jāņu naktī debesis aizklās bieza mākoņu sega, kas vie...

Ilgi gaidītais veloceliņš no Liepājas līdz Bernātiem lika iedzīvotājiem vilties

Satiksmi traucē luksofori.

“Mēs esam sajūsmā! Jau kaļam plānus, kā brauksim uz Bernātiem dzert kafiju,” puspajokam saka Grīnvaltu sabiedriskā centra vadītāja Gunta Šlosberga par veloceļu, ko būvē no Liepājas līdz Bernātiem līdzās autoceļam A11.

“Savulai...

Rīga uzņems olimpiskās kvalifikācijas turnīrus; ārzemju latvieši gatavi pirkt biļetes uz olimpiādi
"Arēna Rīga" šovasar kļūs par mājvietu diviem olimpiskās kvalifikācijas turnīriem. Par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm jau jūlija sākumā cīņu sāks Latvijas vīriešu basketbola izlase, bet par ceļazīmi uz 2026. gada ziemas olimpiādi augusta beigā...


Komentāri