lv
2icOgssHQbpxmpPqLfbPdY9aZ9eTaEGuTIJmsOVK
3790754

Nomiris aktieris Kubilis

Nomiris aktieris Kubilis

100 gadu vecumā nomiris aktieris Jānis Kubilis, liecina Latvijas Nacionālā teātra publiskotā informācija.

Kubilis dzimis 1923.gada 24.jūlijā Neretā. Dzīves laikā uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves viņš uzstājies gandrīz 50 gadus līdz 1994.gadam un spēlējis vairāk nekā 140 lomās. Tāpat aktieris filmējies vairākās spēlfilmās.

Kubilis saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni 2005.gadā, "Spēlmaņu nakts" balvu par Mūža ieguldījumu teātra mākslā 2005.gadā un citus.

Par viņu sarakstīta Lias Guļevskas un Lilijas Dzenes grāmata "Jānis Kubilis. Kad gadiem es pāri skatos".

Atvadīšanās no mākslinieka notiks Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē 21.jūnijā plkst.12.

Latvieši pasaulē piemin komunistiskā genocīda upurus
Nav teju nevienas latviešu ģimenes, kuru nebūtu skārušas komunistiskā režīma represijas vai deportācijas. Tas vienlīdz attiecināms arī uz latviešu ģimenēm tuvu un tālu ārpus Latvijas robežām, tāpēc arī citviet pasaulē šajā nedēļas nogalē aizvadīti komu...
Izčākst pārrunas par papildu balsu piesaistīšanu koalīcijai; AS neslēpj vēlmi atgriezties valdībā
Politikas kuluāros jau kādu laiku līdz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām un arī pēc tām virmoja runas par izmaiņām valdošajā koalīcijā, turklāt versijas bija pretrunīgas: gan par "Apvienotā saraksta" (AS) sašķelšanu, piesaistot atsevišķus frakcijas dep...
«Panthers» hokejisti Stenlija kausa finālsērijā piedzīvo pirmo zaudējumu (VIDEO)

Floridas "Panthers" komanda bez latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā pēc trīs panākumiem piedzīvoja pirmo neveiksmi.

"Panthers" viesos ar 1:8 (1:3, 0:3, 0:2) zaudēja Ed...



Komentāri