lv
i31sTkvpaR4o3ZmuG0Rqoy4Xlu2d1hSPSDjgA9xr
3775035

Krāslavas novadā par migrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Latvijas pilsoņi

Krāslavas novadā par migrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Latvijas pilsoņi

Valsts robežsardze Krāslavas novadā par nelikumīgo imigrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Latvijas pilsoņi, informēja Valsts robežsardze.

Pārbaudot vietējo iedzīvotāju sniegto informāciju par kādu aizdomīgu personu grupu, robežsargi Krāslavas novadā uz kāda lauku ceļa konstatēja divas stāvošas automašīnas, kurās atradās pieci Latvijas pilsoņi.

Dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka vienas automašīnas salonā atrodas arī viena aziātiskas izcelsmes persona, bet netālu no automašīnas krūmos slēpjas vēl četras aziātiskas izcelsmes personas bez ceļošanas dokumentiem, derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret Latvijas pilsoņiem sākts kriminālprocess par apzinātu personas nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām. Par minētajām darbībām personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Tāpat pret vienu Latvijas pilsoni uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par pierobežas režīma pārkāpšanu.

Trešo valstu pilsoņi, pēc robežsardzes vārdiem, "atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas".

Aptauja: Pedagogi vecāku iesaisti pārejā uz latviešu valodu skolās vērtē kā viduvēju
78% aptaujāto skolēnu, kurus šogad skāra pāreja uz mācībām tikai latviešu valodā, atzīst, ka skola ir vienīgā vieta, kurā viņi ikdienā sarunājas valsts valodā. Aptaujājot skolas visā Latvijā, atbildīgā ministrija secinājusi, ka vājākais posms mēdz būt ...
Ilonas Brūveres filmu krājums atsauc atmiņā Latvijas vēsturi (+VIDEO)

Kolekcija pieejama tiešsaistē bez maksas.

Režisores Ilonas Brūveres jubilejā Nacionālā Kino centra portāls filmas.lv sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu izveidojis dokumentālo īsfilmu kolekciju, kas fokusē uzmanību...

Piektdien valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms lietus

Piektdien daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā līs, lokāli iespējamas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Naktī debesis būs pārsvarā mākoņainas, Kurzemē tās skaidrosies. Dienā, sākot no rietumiem, saule uzspīdēs arī citviet valstī. Pūtīs ...



Komentāri