lv
yiMDoNPSyeFOVffKJVyG1P5AsjhT1sCOrmja2u4j
3774791

Aptauja: Pedagogi vecāku iesaisti pārejā uz latviešu valodu skolās vērtē kā viduvēju

Aptauja: Pedagogi vecāku iesaisti pārejā uz latviešu valodu skolās vērtē kā viduvēju
78% aptaujāto skolēnu, kurus šogad skāra pāreja uz mācībām tikai latviešu valodā, atzīst, ka skola ir vienīgā vieta, kurā viņi ikdienā sarunājas valsts valodā. Aptaujājot skolas visā Latvijā, atbildīgā ministrija secinājusi, ka vājākais posms mēdz būt tieši bērnu vecāki. Proti, pedagogi gan skolās, gan bērnudārzos vecāku iesaisti šajā procesā novērtējuši kā viduvēju. Pirmajā gadā paveikto pārejā uz izglītību latviešu valodā šodien kopā izvērtēja izglītības iestāžu direktori un pašvaldību darbinieki no visas Latvijas. Šogad mācības tikai latviešu valodā sāka visi bērndārznieki, pirmklasnieki, kā arī 4. un 7. klašu skolēni.
Ilonas Brūveres filmu krājums atsauc atmiņā Latvijas vēsturi (+VIDEO)

Kolekcija pieejama tiešsaistē bez maksas.

Režisores Ilonas Brūveres jubilejā Nacionālā Kino centra portāls filmas.lv sadarbībā ar Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu izveidojis dokumentālo īsfilmu kolekciju, kas fokusē uzmanību...

Piektdien valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms lietus

Piektdien daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā līs, lokāli iespējamas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Naktī debesis būs pārsvarā mākoņainas, Kurzemē tās skaidrosies. Dienā, sākot no rietumiem, saule uzspīdēs arī citviet valstī. Pūtīs ...

Ministrs brīdina: valdībai var nākties meklēt ietaupījumus miljoniem eiro apmērā

Līdz augustam kopā ar politiskajiem un sociālajiem partneriem plānots izstrādāt un vienoties par rīcības plānu, ko darīt ar nākamā gada budžetu.

Situācija ar topošo 2025.gada valsts budžetu patlaban ir saspringta, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustp...



Komentāri