lv
ojr6c4IryXPAizGcugKV8jojsVugDR2u0IrCn6mk
3732408

Neiroķirurgi: «Smadzenes nav viss, bet bez smadzenēm viss nav nekas!» (+VIDEO)

Neiroķirurgi: «Smadzenes nav viss, bet bez smadzenēm viss nav nekas!» (+VIDEO)

Ārstiem palīgā nāks mākslīgais intelekts un paplašinātās realitātes tehnoloģijas.

2024.gada 14.jūnijā Rīgā sāksies 15. Baltijas Neiroķirurgu asociācijas kongress, kas pulcēs aptuveni 200 dalībniekus no 16 valstīm - ne tikai no Baltijas, bet arī Zviedrijas, Čehijas, Beļģijas, Austrijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Horvātijas, Serbijas, Apvienotās Karalistes, ASV, Moldovas, Ukrainas, Indonēzijas u.c. Neiroķirurģiju kongresā pārstāvēs ne tikai vadošie Latvijas speciālisti, bet ārzemēs gūtajā pieredzē dalīsies arī vairāki tur strādājošie Latvijas ārsti un rezidenti. Kongresu atklās veselības ministrs Hosams Abu Meri.

"Baltijas Neiroķirurgu asociācijas kongress pandēmijas un ģeopolitiskās situācijas dēļ nebija noticis sešus gadus, bet kolēģu iniciatīva, ka nepieciešams tikties un diskutēt par jomā svarīgiem jautājumiem, deva pārliecību par kongresa nepieciešamību. Jau piekto reizi tas notiks Latvijā un, aicinot lektorus, dalībniekus, guvām pārliecību, cik ļoti kongress tieši šobrīd ir nepieciešams, lai dalītos zināšanās un rastu atbildes dažādiem jautājumiem, paplašinātu kontaktus, kas īpaši noder konsultācijas iespējām sarežģītākās ārstēšanas epizodēs. Jomas speciālistu pulcēšanās tik kuplā skaitā vēlreiz apliecina teiciena: "Smadzenes nav viss, bet bez smadzenēm viss nav nekas!" būtību. Dalību kongresā ir apstiprinājuši ne tikai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vadošie neiroķirurgi, bet arī latviešu neiroķirurgi, kuri praktizē Austrijā, Vācijā, Beļģijā un ASV. Ļoti novērtējam vairāku Latvijas ārstu, rezidentu atsaucību, kuri strādā ārzemēs un kongresā piekrituši dalīties tur gūtajā pieredzē, piemēram, Latvijā retu patoloģiju ārstēšanā," gandarīts Latvijas Neiroķirurgu asociācijas vadītājs, Dr.med, asoc.profesors Kaspars Auslands.

Kongresā notiks plenārsēdes, kurās Baltijas un citu valstu neiroķirurģijas jomas zinātnieki un praktiķi iepazīstinās ar novitātēm neiroonkoloģijā, galvas smadzeņu asinsvadu, mugurkaulāja un muguras smadzeņu saslimšanu ārstēšanā, smadzeņu traumas pacientu aprūpē, funkcionālo traucējumu un sāpju ārstēšanā u.c. jaunumiem. Runājot par neiroonkoloģiju, tiks apspriesta galvas smadzeņu labdabīgu un ļaundabīgu audzēju diagnostika, ārstēšanas un kompleksas terapijas (staru terapija, ķīmijterapija) jaunumi, personalizēta medicīna ārstēšanas rezultātu uzlabošanai.

Tāpat tiks apspriestas Neiroķirurģijas attīstības perspektīvas, jauno ārstu apmācība Baltijā un Eiropā, moderno tehnoloģiju pielietošana (augmentētā, virtuālā realitāte, robotu tehnoloģijas, minimāli invazīvas pieejas, neiroendoskopija u.c.). Vēl Baltijas Neiroķirurgu asociācijas kongresa Baltijas paredzēts atskats uz nozares attīstību Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, apspriest dažādas iespējas funkcionālo problēmu un sāpju ārstēšanā, asinsvadu patoloģiju, insulta ārstēšanas iespējas, dažādu galvas traumas patoloģiju ārstēšanu, mugurkaula saslimšanu neiroķirurģisku ārstēšanu u.c. aktuālas tēmas.

Būs bargākie sodi par vardarbību pret tuviniekiem

Saeima ceturtdien, 6.jūnijā, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Krimināllikumā, kas paredz pastiprināt sodus par vardarbību pret tuviniekiem.

Ar likumprojektu bargāki sodi paredzēti arī par virkni citu noziedzīgu nodarījumu saistībā ar vardarbību, k...

Aicina atlaist no darba skolās Krievijas pilsoņus

Nacionālā apvienība rosina mainīt prasības pedagogiem, liedzot Latvijas skolās strādāt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegto informāciju, Latvijas skolās patlaban strādājot 214 Krievijas u...

UR: 73% akciju sabiedrību nav ievērojušas prasības par labuma guvēju atklāšanu

Valsts prasību ignorēšana var novest pie uzņēmumu likvidācijas.

Uzņēmumu reģistrs atgādina, ka akciju sabiedrībām informācija par akcionāriem jāatklāj līdz 2024.gada 30.septembrim. Par minētās prasības neizpildi akciju sabiedrībai var tikt piemērota vie...



Komentāri