lv
TIu73UJbp33B90SynpeLvkrlsNqjYZgdg0sPmtlW
3731993

Aicina atlaist no darba skolās Krievijas pilsoņus

Aicina atlaist no darba skolās Krievijas pilsoņus

Nacionālā apvienība rosina mainīt prasības pedagogiem, liedzot Latvijas skolās strādāt Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Atsaucoties uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegto informāciju, Latvijas skolās patlaban strādājot 214 Krievijas un Baltkrievijas valstspiederīgie. Nacionālās apvienības Saeimas deputātu ieskatā nav pieņemami, ka "Latvijas jauno paaudzi audzina un skolo agresorvalstu pilsoņi".

Opozīcijas frakcija ir sagatavojusi parlamenta lēmumprojektu, ar ko uzdod izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai (JV) veikt grozījumus Ministru Kabineta noteikumos nr.569 "Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību", nosakot liegumu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem strādāt Latvijas izglītības iestādēs.

UR: 73% akciju sabiedrību nav ievērojušas prasības par labuma guvēju atklāšanu

Valsts prasību ignorēšana var novest pie uzņēmumu likvidācijas.

Uzņēmumu reģistrs atgādina, ka akciju sabiedrībām informācija par akcionāriem jāatklāj līdz 2024.gada 30.septembrim. Par minētās prasības neizpildi akciju sabiedrībai var tikt piemērota vie...

Kas ikvienam jāzina par bioloģisko atkritumu savākšanu (VIDEO)

"Arvien visvairāk konteineru uzstādām Rīgā".

Akritumu apsaimniekotāji Latvijas teritorijā uzstādīti jau vairāk nekā 4100 bioloģiski noārdāmu atkritumu konteineri. Līdz ar konteineru skaita pieaugumu palielinās gan šo atkritumu šķirošanas aktivitāte, gan...

Latvija un Lielbritānija izsludinājušas konkursu par dronu piegādi Ukrainai

Dronu koalīcijas vārdā Lielbritānija un Latvija ir izsludinājušas 352 000 eiro konkursu pirmās personas skata (FPV) bezpilota lidaparātu piegādei Ukrainai, liecina informācija Aizsardzības ministrijas mājaslapā.

Konkursā plānots nodrošināt līdz 15 FPV ...



Komentāri