lv
3bEYchcBfgNA7iLHXpl4PnqnqBmCbl9b2gIDIDO7
3539186

Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) tarifs paredz krāsainās plastmasas vienreiz lietojamā depozīta iepakojuma maksas kāpumu no 0,0252 eiro līdz 0,0256 eiro par iepakojumu, savukārt caurspīdīgās plastmasas viena depozīta iepakojuma cena pieaugs no 0,0068 līdz 0,0164 eiro par vienību.

Vienlaikus dalības maksa samazināsies četriem iepakojumu veidiem - dzelzs iepakojumam, vienreiz lietojamam stiklam, atkārtoti lietojamam stiklam (universālais un individuālā dizaina) -, kā arī dalības maksas saglabāšanu nulles līmenī alumīnija iepakojumiem.

Dzelzs iepakojumu dalības maksu DIO piedāvā samazināt no 0,0343 eiro par vienību līdz nulles atzīmei, vienreiz lietojamā stikla - no 0,0429 eiro līdz 0,0333 eiro par vienību, savukārt atkārtoti lietojamā stikla iepakojumam ar universālu dizainu dalības maksa depozīta sistēmā varētu sarukt no 0,0858 eiro līdz 0,066 eiro par vienību, kamēr individuālā dizaina atkārtoti lietojamam stiklam - no 0,0199 līdz 0,0161 eiro par vienību.

Riteņbraucējs Toms Skujiņš: Par profesionālās attīstības ceļu jāsāk domāt junioru vecumā
Latvijas jaunatnes riteņbraukšanas akadēmijas dalībniekiem junioru vecumā jau nopietni jāizvērtē nākotnes gaitas un profesionālā attīstība, Latvijas Televīzijā pastāstīja vadošais pašmāju velosportists Toms Skujiņš. Viņš otrdien Rīgā piedalīsies jaunat...
Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Konkursā tika aicināts pieteikties uz trīs valdes locekļu amatiem - valdes locek...

Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Ārlietu ministrija tviterī norādījusi, ka saskaņā ar Vīnes konvenciju par diplomātiskajām att...



Komentāri