lv
ntJAUHesM2OVaBkcG8cPFb0tMjUnYRFjXNESUW3N
3294891

Sākts kriminālprocess par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm

Sākts kriminālprocess par JVLMA pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm

Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izskanējušo informāciju par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pasniedzēju iespējamo uzmākšanos studentēm.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret tikumību un dzimumneaizskaramību, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Likumsargi aicina atsaukties visus cietušos un lieciniekus, rakstot uz e-pasta adresi: onssnap@vp.gov.lv vai darba laikā zvanīt uz 67075517; 67075211. Policija garantē anonimitāti jebkuram, kurš spēs sniegt noderīgu informāciju izmeklēšanā.

Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūršoks" rīcībā bija nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

"Kultūršoka" rīcībā ir pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas Tiesībsarga birojā, kura pārstāve raidījumā norādīja, ka tās liecina par sistemātisku nepieļaujamu rīcību.

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka par vismaz vienu pasniedzēju saņemtas vairākas sūdzības. Jau pirmdien LTV ziņoja, ka viens no pasniedzējiem, kas, iespējams, pārkāpis robežas saskarsmē ar studentēm, ir Senās mūzikas katedras vadītājs Māris Kupčs.

Studentes liecina, ka sajūta pēc uzmākšanās bijusi pretīga, radījusi baiļu sajūtu, traucējušas mācībām, radījušas veselības un citas problēmas.

Pēc ilgstošām diskusijām JVLMA padome nolēmusi izteikt neuzticību akadēmijas rektoram Prānim un aicina viņu atkāpties no amata.

Saeima izskatīs ideju atteikties no jebkādas ekonomiskās sadarbības ar Krieviju

Saeima šodien nodeva izskatīšanai Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas deputātu iesniegto Saeimas lēmumprojektu, kurā Ministru kabinets aicināts steidzami īstenot tādus pasākumus, kas par...

Mūžībā devies žurnālists un mediju pētnieks profesors Ainārs Dimants

Trešdien, 13.martā, nomiris žurnālists un mediju pētnieks profesors Ainārs Dimants, liecina piederīgo cilvēku publicētā informācija vietnē "Facebook".

Dimants dzimis 1966.gadā. Viņš ieguva sociālo zinātņu maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Un...

Latvieši ir gatavi doties uzmundrinošās tūrēs uz Eiropas pilsētām (+VIDEO)

Nedēļu garš ceļojums uz kādu no romantiskajiem galamērķiem ir kā sava veida restarts pēc garās ziemas.

Daudzviet Eiropā pavasari var izjust ātrāk nekā Latvijā, un romantiskas noskaņas iespējams baudīt gan tādu pilsētu kā Porto, Parīzes, Barselonas ielās...



Komentāri