lv
QhGfukLYASJD4nzbZ2g7GJnI5k55BU0EbiWRLvbv
3294890

Saeima izskatīs ideju atteikties no jebkādas ekonomiskās sadarbības ar Krieviju

Saeima izskatīs ideju atteikties no jebkādas ekonomiskās sadarbības ar Krieviju

Saeima šodien nodeva izskatīšanai Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas deputātu iesniegto Saeimas lēmumprojektu, kurā Ministru kabinets aicināts steidzami īstenot tādus pasākumus, kas paredz pilnīgu atteikšanos no jebkādas ekonomiskas sadarbības ar agresorvalstīm - Krieviju un Baltkrieviju.

AS aicināja lēmumprojektu pieņemt jau šodien, taču atbilstoši Saeimas procedūrām daļas kolēģu iebildumu dēļ to nevarēja darīt. Tāpat netika atbalstīta lēmumprojekta iekļaušana parlamenta nākamās sēdes darba kārtībā.

AS deputāti aicina nekavējoties pārtraukt Latvijas valstij piederošu kapitālsabiedrību dalību jebkādu preču un pakalpojumu uzglabāšanā, transportēšanā un piegādē, kas var tikt izmantoti agresorvalstu militārās industrijas vajadzībām, kā arī īstenot rīcības Latvijas ostu un transporta infrastruktūras pārstrukturizācijai un transformācijai, ņemot vērā agresorvalstu preču un pakalpojumu plūsmas apturēšanas vajadzību, paredzot tam noteiktus termiņus un finansējumu.

Tāpat frakcijas deputāti aicina ES līmenī panākt atbalstu atbilstošu solidaritātes instrumentu ieviešanai tajās valstīs, kuru ekonomikām nepieciešama transformācija, tām realizējot stingru un atbildīgu sankciju un agresorvalstu ierobežošanas politiku.

Šā mērķa sasniegšanai Ministru kabinetam līdz 2024.gada 2.aprīlim būtu jāiesniedz Saeimā attiecīgi likumprojekti, kā arī vienu reizi mēnesī jāsniedz Saeimai pārskatu par šā mērķa izpildi, teikts lēmumprojektā.

Mūžībā devies žurnālists un mediju pētnieks profesors Ainārs Dimants

Trešdien, 13.martā, nomiris žurnālists un mediju pētnieks profesors Ainārs Dimants, liecina piederīgo cilvēku publicētā informācija vietnē "Facebook".

Dimants dzimis 1966.gadā. Viņš ieguva sociālo zinātņu maģistra grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Un...

Latvieši ir gatavi doties uzmundrinošās tūrēs uz Eiropas pilsētām (+VIDEO)

Nedēļu garš ceļojums uz kādu no romantiskajiem galamērķiem ir kā sava veida restarts pēc garās ziemas.

Daudzviet Eiropā pavasari var izjust ātrāk nekā Latvijā, un romantiskas noskaņas iespējams baudīt gan tādu pilsētu kā Porto, Parīzes, Barselonas ielās...

«Pērkot bioloģisko pienu, pircējs samaksā arī par griezes dziesmu» (+VIDEO)

Lauku apdzīvotībai sevišķi svarīgi ir nelielo saimniecību īpašnieki un bioloģiskie lauksaimnieki.

Mūsu valstī turpinās zemnieku protesti. Diskusijās tiek izteikti kritiski viedokļi par Eiropas Savienības Zaļo kursu. Tomēr veselīga un daudzveidīga vide i...



Komentāri