lv
UAQGggahBOX9dxue3THRN7Z75BhSQ3PpuaoWprVO
3279175

Policija sākusi vērtēt informāciju par uzmākšanos studentēm Mūzikas akadēmijā

Policija sākusi vērtēt informāciju par uzmākšanos studentēm Mūzikas akadēmijā

Valsts policija saņēmusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) iesniegumu saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kultūršoks" izskanējušo informāciju par pasniedzēju uzmākšanos studentēm.

Iesniegums reģistrēts pirmdien un likumsargi izvērtēs tajā pausto informāciju. Ņemot vērā, ka iesniegums tikai nesen saņemts, patlaban gan policijā nekomentēja, vai, balstoties uz iesniegumu, vispirms tiks sākta resoriskā pārbaude vai kriminālprocess.

LTV raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

"Kultūršoka" rīcībā ir pāridarītāju uzvārdi, bet tie vēl netikšot publiskoti, jo nepieciešams strādāt pie pierādīšanas procesa. Liecības tiks iesniegtas Tiesībsarga birojā, kura pārstāve raidījumā norādīja, ka tās liecina par sistemātisku nepieļaujamu rīcību.

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka par vismaz vienu pasniedzēju saņemtas vairākas sūdzības.

Studentes liecina, ka sajūta pēc uzmākšanās bijusi pretīga, radījusi baiļu sajūtu, traucējušas mācībām, radījušas veselības un citas problēmas.

Vairākums Latvijas iedzīvotāju pensijas vecumā nevēlas strādāt

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju savas vecumdienas vēlētos pavadīt ceļojot un atpūšoties, un tikai 5% labprāt turpinātu darba gaitas arī pēc pensijas vecuma sasniegšanas, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas valstu iedzī...

KP: Veikalu ķēžu konkurenci uzlaboja «Lidl» ienākšana; dažviet Rīgā problemātiskāk
Kopumā Latvijā pastāv konkurence starp mazumtirdzniecības ķēdēm, taču atsevišķās Rīgas apkaimēs konkurence ir ierobežota un būtu veicināma. Būtiskas izmaiņas tirgū iezīmēja "Lidl" zīmola ienākšana Latvijas tirgū 2021. gadā, veidojot konkurenci tādiem t...
Krievijas spiegošanas intensitāte pret Latviju varētu pastiprināties vēl vairāk

Saistībā ar plānoto Krievijas Rietumu kara apgabala reorganizāciju Krievijas spiegošanas intensitāte attiecībā uz Latviju tuvākā nākotnē varētu tikai vēl vairāk pastiprināties, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Konkr...



Komentāri