lv
Vpl0PIUMnOtdjMTyNOjCOov1XWeXmSzkeFshRXmO
322746

Krievijas pilsonim Norvēģijā - cietumsods par drona lidojumu

Krievijas pilsonim Norvēģijā - cietumsods par drona lidojumu

Norvēģijā ir piespriests cietumsods Krievijas pilsonim par drona lidojuma sarīkošanu, trešdien ziņoja vietējais laikraksts "Bergens Tidendet".

Tiesa Norvēģijā piesprieda 34 gadus vecajam vīrietim 90 dienu cietumsodu.

Vīrietis tika tiesāts par to, ka bija pārkāpis noteikumus, kas izriet no Krievijai noteiktajām sankcijām pēc tās iebrukuma Ukrainā. Šie noteikumi aizliedz Krievijas pilsoņiem rīkot dronu lidojumus Norvēģijā.

Apsūdzētais apgalvoja, ka neesot zinājis par šo aizliegumu. Viņš oktobrī ieradās Norvēģijā un esot gribējis uzņemt dabas skatus, izmantojot bezpilota lidaparātu.

Norvēģijā pēdējā laikā ir redzēti dronu lidojumi virs sensitīviem infrastruktūras objektiem, tostarp lidostām un naftas platformām Ziemeļjūrā. Par šādiem dronu lidojumiem jau ir aizturēti vairāki Krievijas pilsoņi.

Ceļu satiksmes negadījumos trešdien Latvijā cietuši 6 cilvēki

Vakar Latvijā reģistrēts 131 ceļu satiksmes negadījums, kuros cieta seši cilvēki, informēja Valsts policija.

Trešdien pa diviem cietušajiem reģistrēts avārijās Rīgas reģionā, Latgalē un Zemgalē. Viens no cietušajiem bija gājējs.

Valsts ugunsdzēsības un ...

Rajevskis komentē Saeimas komisiju vadīšanas atvēlēšanu opozīcijas deputātiem

Atvēlot opozīcijas deputātiem vairāku Saeimas komisiju vadīšanu, koalīcija cer uz konstruktīvu sadarbību, pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis, vērtējos Saeimas komisiju un to vadītāju ievēlēšanu.

Viņš norādīja ka, piem...

Vai elektroenerģijas cena atgriezies pirmskara līmenī? Prognozē Latvenergo

Šobrīd nav prognozējams, ka elektroenerģijas cena varētu atgriezties pirmskara līmeni, bet situācija var mainīties atkarībā no laika apstākļiem un ģeopolitiskās situācijas, AS "Latvenergo" Elektroenerģijas tirgus apskatā norāda uzņēmuma Tirdzniecības d...



Komentāri