lv
fkl950R44o21LlUO2aoYmQcOMKbudL7iDLfKwrsd
322738

Rajevskis komentē Saeimas komisiju vadīšanas atvēlēšanu opozīcijas deputātiem

Rajevskis komentē Saeimas komisiju vadīšanas atvēlēšanu opozīcijas deputātiem

Atvēlot opozīcijas deputātiem vairāku Saeimas komisiju vadīšanu, koalīcija cer uz konstruktīvu sadarbību, pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis, vērtējos Saeimas komisiju un to vadītāju ievēlēšanu.

Viņš norādīja ka, piemēram, vadošā opozīcijas spēka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvju ievēlēšana par komisiju vadītājiem liecina, ka koalīcija plāno ieklausīties opozīcijas priekšlikumos un cer uz konstruktīvu sadarbību.

Opozīcijas pārstāvju ievēlēšana amatos, tostarp prezidijā, esot pozitīvs signāls.

Pašlaik esot grūti vērtēt komisiju spēju pieņemt sarežģītus lēmumus, atbalstīt reformas, jo Saeimā esot ievēlēts daudz jaunu politiķu.

Savukārt opozīcija, vismaz sākotnēji, nebūšot tik aktīva kā sola. Piemēram, Alekseja Rosļikova vadītās "Stabilitātes!" solītā aktivitāte tiekot pārvērtēta, uzskata Rajevskis. Viņš norādīja, ka viena lieta ir izpausties sociālajos tīklos, bet pavisam cita - strādāt parlamentā.

"Pašlaik nevar sagaidīt, ka "Stabilitātei" politiķi komisijās spēs izstrādāt un iesniegt jēgpilnus priekšlikumus ar nopietnu motivāciju," teica Rajevskis.

Kā ziņots, Saeimā trešdien darbu sāka jaunie komisiju sastāvi, pirmajās sēdēs ievēlot priekšsēdētājus, to vietniekus un sekretārus. Komisiju vadībā tiek ievēlēti jau iepriekš prognozētie deputāti, pie amatiem tiekot arī opozīcijas partiju "Progresīvie" un ZZS politiķiem.

Vadība neievēlēta palika Eiropas lietu komisijai, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijai, Nacionālās drošības komisijai un Ilgtspējīgas attīstības komisijai. Šo četru komisiju vadību plānots ievēlēt ceturtdien.

Vai elektroenerģijas cena atgriezies pirmskara līmenī? Prognozē Latvenergo

Šobrīd nav prognozējams, ka elektroenerģijas cena varētu atgriezties pirmskara līmeni, bet situācija var mainīties atkarībā no laika apstākļiem un ģeopolitiskās situācijas, AS "Latvenergo" Elektroenerģijas tirgus apskatā norāda uzņēmuma Tirdzniecības d...

Visvairāk Saeimas komisiju vadītāju amatus iegūst JV un AS
Ceturtdien, 24. novembrī, tika iecelti atlikušo četru Saeimas komisiju vadītāji, tādējādi kopumā visvairāk Saeimas komisiju vadītāju būs no "Jaunās vienotības" (JV) un Apvienotā saraksta (AS), kā arī pa atbildīgam amatam ticis pārstāvjiem no opozīcijā ...
Krievijas Valsts dome apstiprina 'LGBTQ propagandas' aizliegumu
Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome ceturtdien pēdējā lasījumā vienbalsīgi apstiprinājusi likumprojektu, kas aizliedz visu "LGBTQ propagandu".


Komentāri