lv
FXpzIjlcdNp391ZPpuN4JjWvP8bPom0MrWEMTC8B
2931294

Kas ir svarīgi zināt Latvijas cilvēkiem, kuriem nepieciešamas brilles (+VIDEO)

Kas ir svarīgi zināt Latvijas cilvēkiem, kuriem nepieciešamas brilles (+VIDEO)

Redzes pārbaudes ir jāveic regulāri, jo redze laika gaitā mainās.

Latvijas optimetrijas veikalos ir pieejams plašs dažādu briļļu veidu klāsts, sākot ar brillēm lasīšanai, darbam pie datora un ikdienas lietošanai līdz saulesbrillēm braukšanai ar automašīnu vai aktīvai atpūtai un sportam. Visi briļļu veidi aizsargā acis no dažāda veida kairinātājiem un bojājumiem.

Tādēļ dažāda veida brilles ir vēlams lietot ne tikai cilvēkiem ar redzes nepilnībām, bet arī cilvēkiem, kuri iepriekš nav sūdzējušies par redzes izmaiņām. Optimetrijas veikalā ir iespējams iegādāties brilles gan ar recepti, gan bez tās, ja to pieļauj briļļu veids.

Kādas brilles var iegādāties bez receptes?

Brilles var ne tikai aizsargāt acs veselību no saules gaismas UV starojuma, zilās gaismas starojumu no digitālām ierīcēm vai mehāniskiem bojājumiem, bet arī var koriģēt redzes asumu un citas nepilnības, kas apgrūtina spēju labi saskatīt un veikt ikdienai nepieciešamās aktivitātes.

Viennozīmīgi, izvēloties brilles, vispirms ir jāveic redzes pārbaude, kas var noteikt, vai ir nepieciešama redzes korekcija un kādā apmērā tā ir jāveic. Ja optikas veikalos datorbrilles vai saulesbrilles ir iespējams iegādāties bez receptes, tad brilles lasīšanai un ikdienas lietošanai varēs pasūtīt tikai ievadot derīgas receptes datus.

Kas ir jāzina par briļļu receptēm?

Redzes pārbaudes ir jāveic regulāri, jo redze laika gaitā mainās. Tādēļ vienreiz izrakstīta briļļu recepte nebūs derīga ilgam laika periodam. Turklāt, esoša kontaktlēcu recepte nav derīga briļļu iegādei un otrādi, jo lēca kontaktlēcu un briļļu gadījumā atrodas dažādos attālumos no acs.

Ja ikdienā brilles tiek lietotas regulāri, pārbaudes ir jāveic vismaz reizi divos gados, bet cilvēkiem, kuri iepriekš nav sūdzējušies par redzes kvalitāti, redze ir jāpārbauda vismaz reizi piecos gados.

Dita Rietuma – no modes mēles uz pasaules kino festivālu skatuvēm
Dita Rietuma, kinokritiķe, mākslas zinātņu doktore un Nacionālā kino centra direktore, ir autoritāte kino kultūras jomā. Dita daudzkārtīgi uzrunājusi Latvijas auditoriju ne tikai no Latvijas, bet it bieži – no starptautiskiem kino festivāliem Berlīnē, ...
SM: kravu plūsma uz ostām 10 gadu laikā samazinājusies 4,3 reizes (+VIDEO)

"Iepriekš uzsāktās reformas virziens bija pareizs tajā ziņā, ka ir jādepolitizē pārvaldība", - pauž Briškens.

"Mēs skatāmies uz ostu reformu plašākā nozares kontekstā, bet tas nozīmē, ka attiecībā uz ostām mums ir pilna rīcības brīvība sameklēt efektīv...

Sestdien sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu visā Latvijā

Sestdien sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu visā Latvijā, VS.LV informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Šorīt sniegs un apledojums visā Latvijas teritorijas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Slid...



Komentāri