lv
SPFHK8gpTm69v67DV6Z4Odgw9icHvn8hDiwv9RjR
2861412

Daugavpilī pārdošanai sagatavoti 87 dzīvokļi un citi pilsētas īpašumi (+VIDEO)

Daugavpilī pārdošanai sagatavoti 87 dzīvokļi un citi pilsētas īpašumi (+VIDEO)

Bija nolemts sakārtot šo saimniecības jomu, tiekot vaļā no objektiem, kas rada papildu materiālo slogu budžetam.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības nekustamos īpašumus tagad var iegādāties ne tikai klātienē rīkotajās, bet arī elektroniskajās izsolēs. Tās notiek Tiesu administrācijas elektronisko izsoļu vietnē. www.izsoles.ta.gov.lv.

Īpašuma pārvaldīšanas departaments ir apzinājis dzīvojamo fondu, un tie dzīvokļi, kas nav izmantojami pašvaldības autonomās funkcijas – palīdzības sniegšanai pilsētas iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā – izpildei, ir novirzīti atsavināšanai un tiek piedāvāti iegādei izsolēs.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes Īpašuma un mājokļu komitejas priekšsēdētājs Mihails Lavrenovs: “Pašvaldība apzinājusi un sagatavojusi pārdošanai dzīvokļus, kas jau ilgstoši, dažreiz pat 10-15 gadus, netiek lietoti un tiem nepieciešams kapitālais remonts. Pašvaldība gadiem veikusi komunālos maksājumus par šiem objektiem, taču nav varējusi izmantot tos palīdzības sniegšanai dzīvokļa jautājuma risināšanā, jo atjaunošana prasītu pārāk lielus ieguldījumus. Tāpēc bija nolemts sakārtot šo pilsētsaimniecības jomu, tiekot vaļā no objektiem, kas rada papildu materiālo slogu budžetam, vienlaikus piedāvājot tos iegādei par cenu, kas būtu pievilcīga potenciālajiem pircējiem. Process ir visai laikietilpīgs, jo katrs dzīvoklis jānovērtē, jāapstiprina lēmums komiteju un Domes sēdēs, jāpublicē informācija. Izsoles jau ir sākušās un informācija par tām tiek aktualizēta ik nedēļu. Izsolē var piedalīties gan juridiskās, gan fiziskās personas. Detalizēta informācija par katru objektu un izsoles norisi pievienota sludinājumam par tā izsoli”.

Uz šo brīdi novērtēti un tiek gatavoti pārdošanai 87 dzīvokļi un citi nekustamie īpašumi. Kopš šī gada septembra ir izsludinātas gandrīz 30 dzīvokļu izsoles, vairākas no tām ir procesā, ziņoja vietne daugavpilszinas.lv.

Informāciju par visām izsolēm Daugavpils valstspilsētas pašvaldība publicē pašvaldības interneta vietnē www.daugavpils.lv sadaļā “Izsoles”, izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, kā arī reģionālajā avīzē. Katras izsoles rīkošanas noteikumos atrunāts, vai tā notiek klātienē pašvaldības telpās Kr.Valdemāra ielā 1, vai arī Tiesu administrācijas elektronisko izsoļu vietnē www.izsoles.ta.gov.lv. Uzsākot izsoļu rīkošanu attālināti, tiek paplašināts pretendentu loks, jo viņi izsoles norisē tagad varēs piedalīties tiešsaistē.

Tajā pat laikā pašvaldības dzīvojamajam fondam, kas paredzēts, lai nodrošinātu ar pašvaldības dzīvokli personas (ģimenes), kuras reģistrētas palīdzības reģistros, ir tendence palielināties, īrniekiem labprātīgi nododot dzīvojamās telpas pašvaldībai, vientuļu pašvaldības dzīvokļa īrnieku nāves gadījumos, kā arī izliekot īrniekus no dzīvojamām telpām par nenokārtotām finansiālām saistībām vai citiem dzīvojamās telpas lietošanas noteikumu pārkāpumiem tiesas ceļā.

REPORTĀŽA: Viena diena Daugavpilī bez krievu valodas
Krievu valoda ir Daugavpils zīmogs. Reti kurš zinās, ka Daugavpilī skolas gaitas uzsāka Rainis vai ka pēdējos dzīves gadus tur pavadīja Andrejs Pumpurs, taču teju ikviens zina, ka Latvijas otra lielākā pilsēta ir krievu valodas bastions. Kā laika gaitā...
Rodionam Kurucam astoņi punkti zaudētā Spānijas čempionāta spēlē (VIDEO)

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs piektdien guva astoņus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņa un Artūra Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM komandai piedzīvojot zaudējumu.

Mursijas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 65:88 (11:20, 1...

Drošības politikas eksperte: ASV militārie ražotāji vēlas atvērt jaunas ražotnes Ukrainā
ASV militārās ražošanas industrija izrāda iniciatīvu un vēlmi attīstīt ražotnes Ukrainā, taču, lai to paveiktu, nepieciešams laiks. 2024. gadā Amerikas Savienotajām Valstīm jāturpina stiprināt Ukrainas aizsardzību, lai 2025. gadā Ukraina jau pati varēt...


Komentāri