lv
AD4Q6MyT6FncotkHHDBL3PSI7ftbC1PuS9ZmIwBK
2812290

Latvijā nevarēs pieprasīt darbiniekiem krievu valodas zināšanas

Latvijā nevarēs pieprasīt darbiniekiem krievu valodas zināšanas

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Darba likumā, ar kuriem iecerēts stiprināt valsts valodas lietojumu darba tirgū.

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības darba pienākumu veikšanas laikā izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc krievu valodas zināšanām.

Likumprojekts paredz nodrošināt, ka Latvijā kā Eiropas Savienības dalībvalstī nevarētu darbiniekiem pieprasīt krievu valodas zināšanas, izņemot atsevišķas profesijas, pauž likumprojekta autori, atsaucoties arī uz pašlaik darba tirgū pastāvošo to jauniešu diskrimināciju, kuriem krievu valodas zināšanas nav pietiekamas.

Ar likumprojektu iecerēts noteikt, ka krievu valodu darbiniekam nevarēs pieprasīt ne sludinājumos, ne darba intervijās, ne darba līgumā, ne darba pienākumu veikšanas laikā, izņemot atsevišķas likumdevēja noteiktas specifiskas profesijas.

Ņemot vērā, ka krievu valoda nav Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālā valsts valoda, Krievija savas valsts valodas klātbūtni Latvijā izmanto politiskiem mērķiem un Saeima Krieviju ir atzinusi par terorismu atbalstošu valsti, likumprojekts ir vērsts tieši uz šo svešvalodu, iepriekš atzīmējuši likumprojekta autori.

Reizē debatēs izskanēja iespēja tālākā likumprojekta skatīšanā juridiski atbilstošāk noteikt, ka nevarētu prasīt ne tikai krievu valodas, bet arī kādu citu trešo valstu -, ar kurām Latvija nav kopā kā dalībvalstis kādās no dažām starptautiskajām organizācijām - valodu zināšanas.

LCC: visizplatītākais etniska pamata naids sociālajos tīklos ir pret ebrejiem

Visbizplatītākais etniska pamata naids sociālajos tīklos ir pret ebrejiem, ceturtdien konferencē par naida runas noziegumiem sacīja Latvijas Cilvēktiesību centra (LCC) direktore Anhelita Kamenska.

LCC konferences laikā prezentēja pētījumu par naida runa...

Latvijas kausa izcīņā izšķiroši notikumi - volejbolisti nepacietīgi gaida titula cīņas
Nozīmīgi notikumi nedēļas nogalē Rīgā risināsies volejbolā izšķirošajās cīņās par Latvijas kausu vīriešu un sieviešu komandām. RVS/LU volejboliste Elza Reknere un "RTU Robežsardze/Jūrmala" spēlētājs Matīss Gabdulļins ceturtdien Latvijas Televīzijā past...
Lietuva: Latvijas bažas par kodolatkritumu krātuvi pie robežas ir pārsteidzīgas

Latvijā izskanējušās bažas par Lietuvas plāniem apglabāt kodolatkritumus tās robežas tuvumā ir pārsteidzīgas, jo atkritumu apglabāšanas vietas izraudzīšanās process turpinās, paziņoja Lietuvas vides ministrs Simons Ģentvils.

"Process notiek, un mēs izvē...



Komentāri