lv
B0xy8BrLGSmyC8B6WMugCiKHirZaiDaJrTiBNQMT
2793818

Rēzeknes novada pašvaldība saņēmusi augstu Eiropas Savienības atzinību (+VIDEO)

Rēzeknes novada pašvaldība saņēmusi augstu Eiropas Savienības atzinību (+VIDEO)

Tīklošana ir palīdzējusi izveidot izglītības projektus.

2023. gadā Rēzeknes novada pašvaldības īstenotais Erasmus+ projekts “INTEGRA” (“Tehnoloģiju integrēšanas speciālistu tīkla izveide skolēnu interešu izglītībā”) ir augstu novērtēts un ieguvis Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvu pamatskolas izglītības kategorijā.

Šīs balvas mērķis ir identificēt, izcelt un izplatīt Erasmus+ projektu ietvaros sasniegtus inovatīvus rezultātus un inovatīvu mācību praksi, kā arī novērtēt skolotāju darbu, ziņoja vietne rezekneszinas.lv.

Rēzeknes novada pašvaldība ir viena no 93 Eiropas organizācijām no 32 Eiropas valstīm, kura ir ieguvusi šo balvu. No Latvijas kopumā balvu saņēma četri projekti. Jāmin, ka projekti tika realizēti dažādās nominācijās.

Divu dienu garumā notika intensīva tīklošanās starp 32 valstu projektu vadītājiem, kuri veiksmīgi uzrakstījuši un realizējuši inovatīvos projektus. Dažādās darbnīcās tika pārrunāti gan projekta laikā radušies jautājumi, veiksmes stāsti. Tāpat tika diskutēts par tēmām, kuras būs aktuālas, rakstot nākamos projektu pieteikumus.

Rēzeknes novada pašvaldības projekts ilga divus gadus. Tā mērķis bija atjaunot un dažādot esošo skolēnu interešu izglītības pulciņu piedāvājumu Rēzeknē, Rēzeknes novadā (Maltas, Nautrēnu, Viļānu vidusskolā, kā arī Gaigalavas pamatskolā), Lietuvā, Igaunijā un Slovēnijā. Šajā laikā projekta dalībnieki – pedagogi un jaunieši, ieguva jaunas zināšanas tehnoloģijās, kā arī iepazina Eiropas Savienības valstis, cilvēkus un izveidoja jaunas draudzības saites.

Eiropas Inovatīvas mācīšanas balva (European Innovative Teaching Award) ir EK iniciatīva, kura, sākot ar 2021. gadu, katru gadu tiek organizēta Erasmus+ programmas dalībvalstīs kā atbalsta pasākums vienotas Eiropas izglītības telpas sasniegšanai līdz 2025. gadam. Iniciatīvu īsteno skolu sektorā, identificējot, izceļot un popularizējot Erasmus+ projektos īstenoto izcilo mācīšanas praksi, vienlaikus novērtējot skolotāju darbu un viņu ieguldījumu pedagoga profesijā.

Pirmdien gaidāms sniegs un slapjš sniegs

Pirmdien Latvijā saglabāsies apmācies laiks, gaidāms sniegs un slapjš sniegs, daudzviet valstī nokrišņi būs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.

Vietām - galvenokārt Kurzemes piekrastē - iespējams arī neliels lietus. Valsts centrālajā un austrumu daļā spēkā La...

Sākts kriminālprocess par meža dzīvnieku šaušanu no braucošas automašīnas

Sākts kriminālprocess par meža dzīvnieku šaušanu no braucošas automašīnas, apstiprināja Valsts policijā.

Sociālajos tīklos svētdien izplatīts video, kurā redzams, ka automašīnā esošs cilvēks pa mašīnas logu ir izbāzis šaujamieroča stobru un mērķē uz bri...

Nacionālās pretošanās kustības piemineklim saziedoti tikai 7000 eiro

Piemineklim, ar kuru plānots godināt nacionālās pretošanās kustības dalībniekus, no vajadzīgajiem 100 000 eiro saziedoti gandrīz 7000 eiro, informēja Latvijas Okupācijas muzeja pārstāve Anete Enikova.

Viņa atzīmē, ka patlaban ar sabiedrības ziedojumiem ...



Komentāri