lv
SMPHWBgFwgiHxR8E6sjF2tcZ5j8rpvz2eDoRqCSC
2673062

Valsts svētku dienā uz Latvijas ceļiem apturēti 20 dzērājšoferi

Valsts svētku dienā uz Latvijas ceļiem apturēti 20 dzērājšoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi 20 transportlīdzekļu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem 13 alkohola koncentrācija organismā pārsniedza pusotru promili, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Zemgales reģionā pieķerti seši dzērājšoferi, Rīgas reģionā - pieci, Vidzemē un Kurzemē - pa četriem, bet Latgalē konstatēts viens transportlīdzekļa vadītājs alkohola reibumā.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī pieci no 13 pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, bet astoņi brauca ar sev nepiederošām automašīnām vai motocikliem, liecina policijas apkopotie dati.

Diennakts laikā Valsts policija ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 485 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 270 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti divi agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.

Kā ziņots, sestdien uz Latvijas ceļiem reģistrēti 87 satiksmes negadījumi, desmit avārijās cietuši kopskaitā 12 cilvēki, bet bojāgājušo nav, liecina policijas apkopotā statistika.

Jūras ērgļiem Durbē klājas labi (+VIDEO)

Putnus un zivis vēro miljoniem cilvēku, kurus interesē daba.

Šogad varēja vērot desmit putnu ligzdas, kā arī zemūdens tiešraidi no Līgatnes upes pie zivju ceļa.

Latvijas Dabas Fonda padomes loceklis un tiešraižu projekta vadītājs Jānis Ķuze atzīst, tas,...

Latvijas prezidents apmeklēs Izraēlu

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt darba vizītē apmeklēs Izraēlu, aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Darba vizītes laikā Rinkēvičs tiksies ar Izraēlas prezidentu Isāku Hercogu, lai pārrunātu aktuālo situāciju...

Atsevišķi ceļi šorīt ir apledojuši

Vietām krītot sniegam, atsevišķi autoceļi svētdienas rītā ir apledojuši, īpaši Vidzemē un Latgalē, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Vidzemē vietām snieg un apledojums veidojas uz Tallinas šosejas no Tūjas pagrieziena līdz A...



Komentāri