lv
qRNhpl9ILJyMpOElpglHaRpVHyuTZxCebIRNPbSp
2672836

Jūras ērgļiem Durbē klājas labi (+VIDEO)

Jūras ērgļiem Durbē klājas labi (+VIDEO)

Putnus un zivis vēro miljoniem cilvēku, kurus interesē daba.

Šogad varēja vērot desmit putnu ligzdas, kā arī zemūdens tiešraidi no Līgatnes upes pie zivju ceļa.

Latvijas Dabas Fonda padomes loceklis un tiešraižu projekta vadītājs Jānis Ķuze atzīst, tas, ka tik daudzi cilvēki turpina sekot līdzi putnu dzīvei tiešraidē, ir iepriecinoši, jo tas palielina cilvēku izpratni par dabas procesiem.

Tiešraides arī parāda dabas daudzveidības nozīmi un uzskatāmi demonstrē vecu un daudzveidīgu mežu vērtību, jo tieši tādos mežos ligzdo lielākā daļa LDF tiešraižu putnu.

Nepārspējami populārākā no visām putnu tiešraidēm ir pārraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē.

Tur šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, pavasaris bija mierīgs – 8.martā mātīte Milda izdēja pirmo olu, kam sekoja vēl divas, aprīļa vidū izšķīlās divi mazuļi, kurus Milda un tēviņš Voldis nodrošināja ar kārtīgu barības daudzumu.

4.maijā viens no jaunajiem putniem aizķēzīja kameras lēcu, līdz ar to putnu izaugšanai skatītāji varēja sekot tikai pēc skaņas.

Oktobra sākumā spēcīgā vēja dēļ Durbes jūras ērgļu ligzda no egles nokrita un patlaban tās atjaunošanu jūras ērgļi nav sākuši.

Brizga-Kalniņa informē, ka šogad LDF tiešraidēm bija 4,3 miljoni skatījumu, kas ir līdzīgi kā iepriekšējā gadā. Visvairāk skatītā tiešraide joprojām ir Durbes jūras ērgļi, kuru fanus netraucēja arī aizsmērētā kameras lēca. Otrajā vietā ierindojas baltie stārķi, bet trešajā – abas mazo ērgļu ligzdas.

69% skatītāju ir tepat no Latvijas, tad seko Polijas, Vācijas un Somijas putnu dzīves interesenti.

Latvijas prezidents apmeklēs Izraēlu

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt darba vizītē apmeklēs Izraēlu, aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Darba vizītes laikā Rinkēvičs tiksies ar Izraēlas prezidentu Isāku Hercogu, lai pārrunātu aktuālo situāciju...

Atsevišķi ceļi šorīt ir apledojuši

Vietām krītot sniegam, atsevišķi autoceļi svētdienas rītā ir apledojuši, īpaši Vidzemē un Latgalē, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Vidzemē vietām snieg un apledojums veidojas uz Tallinas šosejas no Tūjas pagrieziena līdz A...

Svētdiena būs mākoņaina, vietām nedaudz snigs

Nedēļas pēdējā diena Latvijā būs mākoņaina, vietām nedaudz sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā dažviet Latvijā debesis skaidrosies, tomēr kopumā laiks saglabāsies mākoņains un priekšpusdienā vēl vietām gaidāms nel...



Komentāri