lv
CmRtYy2fcBRbB1tEi65gW4Yg3hvLo5kuNt45YutB
2571387

Finanšu ministrija cer uz ekonomikas drīzu atkopšanos

Finanšu ministrija cer uz ekonomikas drīzu atkopšanos

FM ieskatā to veicinās arī Eiropas ekonomikas atgūšanās, izaugsmei eirozonā sasniedzot 1,2% pēc jaunākajām Starptautiskā Valūtas fonda prognozēm.

Jau nākamajā ceturksnī Latvijas ekonomika varētu uzrādīt pozitīvākus pieauguma tempus, nākamajā gadā pieaugumam paātrinoties līdz 2,5%, pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

FM ieskatā to veicinās arī Eiropas ekonomikas atgūšanās, izaugsmei eirozonā sasniedzot 1,2% pēc jaunākajām Starptautiskā Valūtas fonda prognozēm.

Pēc negatīviem pirmo divu ceturkšņu rādītājiem, šā gada trešajā ceturksnī Latvijas ekonomika pret iepriekšējo ceturksni atkal ir uzrādījusi izaugsmi, pēc sezonāli un kalendāri koriģētiem datiem palielinoties par 0,1%, liecina pirmdien publicētie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) iekšzemes kopprodukta (IKP) ātrā novērtējuma dati. Līdz ar šo izaugsmi ceturkšņa laikā, gada griezumā ekonomikas lejupslīde bijusi vairs tikai 0,1% pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētiem datiem, kamēr iepriekšējā ceturksnī bija piedzīvots 1,1% kritums.

IKP ātrajā novērtējumā CSP nepublicē detalizētāku informāciju par atsevišķu nozaru un sektoru attīstību, bet apkopotie dati par ražošanas un pakalpojumu nozarēm kopā rāda, ka ekonomikas attīstību visbūtiskāk ietekmējis kritums ražojošajās nozarēs par 3,3%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo ceturksni, kamēr pakalpojumu nozarēs kopā bijis tikai niecīgs 0,1% samazinājums.

No ražojošajām nozarēm šogad būtiski ir pasliktinājusies situācija apstrādes rūpniecībā, kad, pieprasījumam ārējos tirgos samazinoties, ražošanas apjomi samazinās jau kopš pagājušā gada decembra, tajā skaitā lielākajā apstrādes rūpniecības apakšnozarē kokapstrādē, informē FM pārstāvji. nanšu

Slimnīcās aug pieprasījums pēc asins komponentiem
Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieprasījums pēc asins komponentiem šogad ik mēnesi palielinās vismaz par 15%, informēja Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Līdzīga tendence novērota visos Latvijas reģionos, turklāt arvien sarežģītāk ir šo pieprasījumu ar...
Valsts kontrolieris Rolands Irklis vēlas strādāt citu darbu

Valsts kontrolieris Rolands Irklis lūdz Saeimu viņu atbrīvot no valsts kontroliera amata no 1.decembra, kas arī būtu viņa pēdējā darba diena šajā amatā.

Irklis to prasa, jo 7.decembrī viņš sāks strādāt Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprie...

Gaujas nacionālais parks kļūs par Latvijas pirmo bioreģionu  (+VIDEO)

Pie Latvijas garākās upes tiks veicināta dabas daudzveidība.

Siguldā starptautiskā bioreģiona forumā parakstīts labas gribas memorands par Gaujas Nacionālo parku kā pirmo bioreģionu Latvijā. Tā ir apņemšanās kopīgiem spēkiem visos iesaistes līmeņos veid...



Komentāri