lv
QqCLBmMmqnqnyL06BgIk5GZP3Csi1RbE6eAhl4QI
2571173

Valsts kontrolieris Rolands Irklis vēlas strādāt citu darbu

Valsts kontrolieris Rolands Irklis vēlas strādāt citu darbu

Valsts kontrolieris Rolands Irklis lūdz Saeimu viņu atbrīvot no valsts kontroliera amata no 1.decembra, kas arī būtu viņa pēdējā darba diena šajā amatā.

Irklis to prasa, jo 7.decembrī viņš sāks strādāt Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) valdes priekšsēdētāja amatā.

Kā ziņots, AST iepriekš informēja, ka atlases konkursā uz uzņēmuma vadītāja amatu Irklis demonstrēja padziļinātu izpratni par enerģētikas sektoru un tā problēmjautājumiem Latvijā, kā arī visā reģionā kopumā.

Kopš 2021.gada sākuma Irklis ir valsts kontrolieris, bet iepriekš viņš bija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētājs, kā arī padomes loceklis. Papildus Irklis darbojies Eiropas enerģētikas regulatoru sadarbības aģentūrā un Eiropas Enerģētikas regulatoru padomē, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. AST pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Gaujas nacionālais parks kļūs par Latvijas pirmo bioreģionu  (+VIDEO)

Pie Latvijas garākās upes tiks veicināta dabas daudzveidība.

Siguldā starptautiskā bioreģiona forumā parakstīts labas gribas memorands par Gaujas Nacionālo parku kā pirmo bioreģionu Latvijā. Tā ir apņemšanās kopīgiem spēkiem visos iesaistes līmeņos veid...

Cūku komikss: Asins maize
Eiropas Savienība ir noteikusi plašas sankcijas pret Krieviju, taču nav likusi šķēršļus Krievijas lauksaimniecības produkcijas eksportam. To savā labā izmantojuši arī daži Latvijas uzņēmumi, tādēļ Latvija izvirzījusies līderpozīcijas Krievijas graudu i...
Latvijas dienu pasākumus Korejā apmeklējuši vairāk nekā 30 000 interesentu

Latvijas dienu pasākumus Dienvidkorejā, kas notika no 25. līdz 29.oktobrim Seulā, apmeklēja vairāk nekā 30 000 cilvēku, bet ar vietējo mediju un sociālo tīklu starpniecību sasniegti vairāk nekā divi miljoni cilvēku, informēja Latvijas Investīciju un at...



Komentāri