lv
MxjOAwHnpfWyCCIwe3r5jSOv5p1VA62iaOouCn9p
2550317

Skandāls: «Dailes teātris bija galvenais VDK un komunistu teātris» (+VIDEO)

Skandāls: «Dailes teātris bija galvenais VDK un komunistu teātris» (+VIDEO)

"Līdz tam, iztiksim bez šīs kultūras, jo tā smird", - pauž latviete.

Dailes teātra aktivitātes sponsoru naudas piesaistē izraisīja niknu populārā interneta portāla “Vatastānas hronika” pārmetumus.

"Izskatās, ka Dailes teātra priekšnieki Andrejs Žagars un Viesturs Kairišs dzīvo pēc principa „nauda nesmird”. Bet mēs jums kungi atgādinām – „šī nauda smird un pat ļoti”. Teiksim godīgi, par Andreju Žagaru nebija pārsteigums, jo šis „kultūras cilvēks” vienmēr ir bijis uz TU ar krieviju, bet nu lielais patriots Viesturs Kairišs ir totāli sevi pazudinājis ar šo gājienu. Aicinājums visiem, kad nākamreiz atkal Kairišs uzstāsies ar savām patosa pilnajām runām, tad lūdzu viņam atgādiniet par netīro kremļa naudu..."

"Padomju laikos Dailes teātris bija galvenais VDK un komunistu teātris. Dailes teātrim bija ļoti cieša saikne ar tur pat netālu esošo „stūra māju”. Diemžēl, bet izskatās, ka pagātnes „sarkanie” rēgi no Dailes teātra nekur nav pazuduši. Jau kopš Dailes teātra dibināšanas tam ir bijusi diezgan „sarkana” ievirze, jo tās dibinātājs Smiļģis mīlēja „komunistus” un deva teātra platformu visādiem komunistu ideju paudējiem (Rainis, Aspazija, Andrejs Upītis u.c.). Pēc PSRS okupācijas Smiļģa vadītais Dailes teātris kļuva par galveno un noteicošo komunistu ideju paudēju teātra nozarē. Kā kādā intervijā izteicās teātra kritiķe/pētniece Silvija Radzobe, tad Smiļģis „klanījās padomju varai pārkāpjot jebkādas gaumes robežas”.

Skumji, ka tā saucamie vecie Dailes teātra darbinieki nestāsta par ļoti interesantiem „projektiem” ar kaimiņiem no „stūra mājas”. Ļoti žēl, ka daudziem „sabiedrībā mīlētiem” aktieriem pat 30 gadus pēc PSRS sabrukšanas nav dūšas pašiem runāt un godīgi visu izstāstīt. Dailes teātri padomju laikos izmantoja PSKP CK kongresu rīkošanai, tad teātrī tika ierīkoti dažādi slepeni kabineti un bija ierīkots pat „tiešais savienojums” ar „stūra māju”. It kā laiks rit, bet visādi Smiļģi, Žagari, Kairiši turpina būt Latvijas teātra avangardā un kalpot krieviem. Vēl viena piebilde, Dailes teātris nav Žagara vai Kairiša privātais teātris. Teātris tiek uzturēts par valsts naudu, līdz ar to sabiedrība ar pilnu atbildību var par prasīt no Dailes teātra priekšniekiem atbildību par viņu darbību".

Populārā portāla izteikumi izraisīja sociālā tīkla X (iepriekš Twitter) auditorijas reakciju.

Brigita Smildziņa: "Ja neaiziesi uz teātri, neko nebūsi zaudējis. Tīrāka sirdsapziņa, nenosmērēta kremļa asisnaudā. Pārmaiņas Latvijā sagaidīsim tikai pēc krievijas sakāves. Līdz tam, iztiksim bez šīs kultūras, jo tā smird".

Elmārs Leimanis: "Tieši,tā! Bez "dižās" kultūras".

Whoifnotyou: "Diemžēl tas nekad nebeigsies. Ja valstij pašai patīk ņemt naudu. Un nav nozīmes no kā".

Plāno atcelt iespēju bankām neatvērt pamatkontu reputācijas risku dēļ

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz atcelt iespēju bankām neatvērt pamatkontu reputācijas risku dēļ.

Reizē likumā saglabāsies citi jau iepriekš noteiktie gadījumi, kad bank...

Valsts varēs atbrīvot no darba nelojālus darbiniekus

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas ļaus valstij nelojālus darbiniekus atbrīvot no darba, ja nebūs ievērots lojalitātes Latvijas valstij un Satversmei pienākums.

Saeimā grozījumi vēl būs jāskata galī...

«Deputātiem tiek piedāvāts konfiscēt svešu īpašumu»

Maskavas nams aicina parlamentāriešus ierasties, lai pārliecinātos, ka ēkas iemītnieki nedarbojas pret Latvijas valsti.

Kā jau tika ziņots, pirms nedēļas Saeima ar ievērojamu balsu vairākumu atbalstīja likumprojekta "Par darbībām ar nekustamo īpašumu, k...



Komentāri