lv
b5K52QewlMens8SUs1Hy7Mxk4ElMhKvU3mvzR3jk
2550077

Plāno atcelt iespēju bankām neatvērt pamatkontu reputācijas risku dēļ

Plāno atcelt iespēju bankām neatvērt pamatkontu reputācijas risku dēļ

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz atcelt iespēju bankām neatvērt pamatkontu reputācijas risku dēļ.

Reizē likumā saglabāsies citi jau iepriekš noteiktie gadījumi, kad bankām ir tiesības atteikt pamatkonta atvēršanu vai pārtraukt standartlīguma darbību.

Tagad likumā ir noteikts, ka kredītiestāde ir tiesīga atteikt pamatkonta atvēršanu, ja maksājumu konta atvēršana vai apkalpošana var radīt kredītiestādei reputācijas riskus.

Pašlaik likumā tāpat ir rakstīts, ka kredītiestāde ir tiesīga vienpusēji izbeigt standartlīgumu, ja turpmākā pamatkonta uzturēšana rada kredītiestādei reputācijas riskus.

Likuma grozījumi paredz abas šīs normas no likuma izslēgt.

Likumprojekta anotācijā skaidrots, ka izmaiņas vajadzīgas, lai personai netiktu atteikta pamatkonta atvēršana, ja maksājumu konta atvēršana vai apkalpošana var radīt kredītiestādei reputācijas riskus.

Pašlaik likumā paredzētais nosacījums neizriet no Eiropas Savienības direktīvas prasībām, bet bija Latvijas nacionālā izvēle 2017.gadā likumā noteikt šādu prasību, skaidro likumprojekta autori Finanšu ministrijā.

Tāpat pēc finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) priekšlikuma tiks noteikts, ka Latvijas Finanšu nozares asociācijai turpmāk biežāk kā pašlaik būs jāpublicē mājaslapā informācija par kredītiestāžu vidējo maksu par pakalpojumiem, kas saistīti ar maksājumu kontu.

Pašlaik šī publikācija jāveic reizi gadā, bet turpmāk atbilstoši finanšu ministra priekšlikumam plānots paredzēt, ka tas jādara reizi ceturksnī.

Valsts varēs atbrīvot no darba nelojālus darbiniekus

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas ļaus valstij nelojālus darbiniekus atbrīvot no darba, ja nebūs ievērots lojalitātes Latvijas valstij un Satversmei pienākums.

Saeimā grozījumi vēl būs jāskata galī...

«Deputātiem tiek piedāvāts konfiscēt svešu īpašumu»

Maskavas nams aicina parlamentāriešus ierasties, lai pārliecinātos, ka ēkas iemītnieki nedarbojas pret Latvijas valsti.

Kā jau tika ziņots, pirms nedēļas Saeima ar ievērojamu balsu vairākumu atbalstīja likumprojekta "Par darbībām ar nekustamo īpašumu, k...

Šonedēļ RTU aktualizē savu ieguldījumu tautsaimniecībā (+VIDEO)

Ķīpsalā top liels Baltijas zinātnes un tehnoloģiju klasteris.

27.oktobrī plkst.10 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) auditoriju centrā "Domus Auditorialis", Zundas krastmalā 8, un tiešsaistē sāksies otrais TEDxRigaTechnicalUniversity, kurā divpadsmit i...



Komentāri