lv
o8YdMp7rMWEuatFAQABpegprg7pxZZqDxNOmEh2u
2526014

Lietoti elektromobiļi Latvijā saglabā virs 50% uzlādes pat pēc 100 km nobraukums

Lietoti elektromobiļi Latvijā saglabā virs 50% uzlādes pat pēc 100 km nobraukums

Vietējie entuziasti aicina katru dienu transportam izmantot atjaunojamo enerģiju.

Pastāvīgi mainīgajā ilgtspējīgā transporta vidē elektriskie transportlīdzekļi (EV) ir kļuvuši par daudzsološu risinājumu, lai samazinātu oglekļa emisijas un atkarību no fosilās enerģijas. Latvijas Elektroauto biedrība (LEAB), kas apvieno elektroauto īpašniekus, entuziastus un ar elektroauto jomu saistītos uzņēmējus, ir dibināta ar mērķi sekmēt videi draudzīgāka pārvietošanās veida izplatību un pārstāvēt elektroauto lietotāju intereses. Nesen LEAB veica ievērojamu testu, lai parādītu piecu dažāda vecuma elektroauto sniegumu reālajā pasaulē, izgaismojot to iespējas un augošo lietoto elektroauto tirgus potenciālu.

Latvijas mainīgo laikapstākļu pavadīti, pieci elektromobiļi devās 106 km garā ceļojumā, startējot no Rīgas, caurbraucot Raganu un Siguldu un atgriežoties sākuma punktā. Šis maršruts bija piemērots audekls, lai biedrība uzskatāmi nodemonstrētu elektrisko automašīnu patieso sniegumu.

Vissvarīgākais šī testa posms bija brīdis, kad automašīnas atgriezās sākuma punktā. Transportlīdzekļu atlikušais darbības rādiuss un akumulatora uzlādes līmenis sniedza būtisku ieskatu par to spējām. Elektroauto demonstrēja iespaidīgu noturību, uzrādot no 75% līdz 52% baterijas uzlādes līmeni, prognozējot, ka elektroauto spētu pievarēt vēl no 365 līdz 113 km līdz nākamai uzlādei.

Latvijas Elektroauto biedrības tests iezīmēja ne tikai konkrēto modeļu lietoto elektroauto iespējas, bet arī līdz šim EV tirgū sasniegto. Mašīnas demonstrēja ievērojamu diapazonu, efektivitāti un potenciālu, uzrādot EV praktiskumu ikdienas braucienos. Lai gan elektrisko automašīnu uzlādes infrastruktūra turpina attīstīties un pašu mašīnu tehnoloģijas attīstās, elektrisko transportlīdzekļu lietošana jau ir pietiekami ērta ikdienas braucieniem. Kā viens no svarīgiem pierādījumiem tam ir 12 šī brauciena 106 km garajā posmā esošās uzlādes stacijas.

Ar misiju pārstāvēt un aizstāvēt elektroauto lietotājus, Latvijas Elektroauto biedrība uzsāk jaunu ilgtspējīga transporta ēru Latvijā. Veiktais tests apliecina biedrības centienus uzskatāmi parādīt priekšrocības, kādas sniedz šādu transportlīdzekļu īpašumtiesības, un kliedēt maldīgus priekšstatus par elektriskajiem transportlīdzekļiem, atspoguļojot patieso situāciju. Valdībām visā pasaulē virzoties pēc zaļākām alternatīvām un autoražotājiem ieguldot inovatīvās tehnoloģijās, asociācijas centieniem neapšaubāmi būs izšķiroša loma Latvijas pārejā uz tīrāku autobūves nākotni, pauž Jānis Bekers, Latvijas Elektroauto biedrības valdes loceklis.

Merzļikins atgriežas «Blue Jackets» vārtos uzvarētā NHL spēlē; panākums arī Girgensonam
Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina un uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas Kolumbusas "Blue Jackets" un Bufalo "Sabres" sestdien izcīnīja uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs, kamēr aizsargs Uvis Balinskis kopā ar Floridas "Panther...
Saeimā par Maskavas namu: «Kāpēc drošības dienests nav aizturējis šos cilvēkus?»

Likumdevēji trīs lasījumos skatīs jautājumu par agresorvalsts īpašumu nacionalizāciju Rīgas centrā.

Saeimas Prezidijs ierosina Nacionālās drošības komisijas iesniegto likumprojektu “Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdra...

Milzu popularitāti ieguvušās sporta datorspēles: no latviešiem izceļas Porziņģis un Merzļikins
Katru sezonas sākumu augstākā līmeņa komandu sportā papildina arī jaunāko datorspēļu iznākšana, kas ir liels notikums gan sporta faniem, gan pašiem sportistiem, gan videospēļu mīļotajiem. Aizvadītajos gados diezgan ierasti ir tas, ka datorspēlēs iekļau...


Komentāri