lv
nsoesIBrH43hCwDYsdJmXPRiZVYCAgQVh4htXk3c
2503916

Ūdens līmenis Lielajā Juglā divās nedēļās cēlies par trim metriem

Ūdens līmenis Lielajā Juglā divās nedēļās cēlies par trim metriem

Oktobra lietavu ietekmē ūdens līmenis straujāk cēlies Vidzemes upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielākais ūdens līmeņa kāpums - trīs metri pēdējo divu nedēļu laikā - reģistrēts Lielajā Juglā pie Zaķumuižas. Ūdens līmenis turpina pakāpeniski paaugstināsies.

Mazajā Juglā un arī Ogres lejtecē ūdens līmenis kāpis par aptuveni metru, Gaujā pie Siguldas - par 1,4 metriem.

Gaujas pietekā Amatā pie Melturiem ūdens līmenis svārstās ap 1,2 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta - ūdens līmenis ir pietiekami augsts sekmīgai laivošanai.

Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis pēdējās divās nedēļās cēlies par 60 centimetriem, Daugavā ūdens līmeņa kāpums bijis vēl mazāks. Vairākās Latgales upēs ūdens līmenis nav paaugstinājies.

Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis cēlies ar dažādu intensitāti. Misā pie Lielveisiem un Irbē pie Irbenes tas kāpis par aptuveni diviem metriem, lielā daļā Kurzemes upju ūdens līmenis ir metru augstāks nekā mēneša sākumā.

Ceturtdien un piektdien Latvijā būs maz nokrišņu, savukārt sestdien no dienvidrietumiem var ierasties plaša nokrišņu zona - lietus un slapjš sniegs, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā galvenokārt ir +6..+11 grādi. Tuvākajās dienās, laikam kļūstot aukstākam, arī ūdens temperatūra pazemināsies.

IZM piedāvās pāriet uz jaunu skolu finansēšanas modeli

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvās pāriet uz jaunu skolu finansēšanas modeli, kurā būs skaidri definēta pedagoga alga, lai izbeigtu līdz šim pieredzēto "bumbiņas mētāšanu" starp pašvaldībām un valsti, intervijā TV3 raidījumam "900 sekunde...

Kozlovskis: Krievijas pilsoņi varētu tiesāties ar valsti

Krievijas pilsoņi varētu tiesāties ar valsti par iespējamiem lēmumiem saistībā ar Latvijas pamešanu Imigrācijas likuma jauno prasību dēļ, pieļāva iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Kā skaidroja politiķis, normatīvajos dokumentos ir ļoti skaidri...

Timma par emocijām pēc netikšanas uz Pasaules kausu: Man nav vienalga par izlasi

Jānis Timma pēc neiekļūšanas Latvijas izlases sastāvā dalībai Pasaules kausa finālturnīrā bijis emocionāls un viņa publiskais paziņojums apliecina, ka basketbolistam nav vienalga par valstsvienību, atzina spēlētājs.

Timma otrdien FIBA Čempionu līgas mač...



Komentāri