lv
rlINkPeXWuM98NLgPO70gdqCyYiUU0u2M0wOabnQ
2503913

Kozlovskis: Krievijas pilsoņi varētu tiesāties ar valsti

Kozlovskis: Krievijas pilsoņi varētu tiesāties ar valsti

Krievijas pilsoņi varētu tiesāties ar valsti par iespējamiem lēmumiem saistībā ar Latvijas pamešanu Imigrācijas likuma jauno prasību dēļ, pieļāva iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Kā skaidroja politiķis, normatīvajos dokumentos ir ļoti skaidri noteikta kārtība, kā jārīkojas. Ja likums ir pieņemts, tad Iekšlietu ministrija un atbildīgie dienesti sekos tam, kas ir noteikts likumā, tāpēc atkāpes no likuma nevar būt. Procedūra paredz, ka ir 90 dienas, kurās Krievijas pilsoņi varēs no Latvijas izbraukt brīvprātīgi, norādīja Kozlovskis.

Ministrs pēc kāda laika no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) lūgšot apkopojumu par aktuālo situāciju, bet, ja kāds nav ticējis, ka šis likums darbosies, tad būs jāpieņem realitāte.

Ministrs pieļāva, ka būs pietiekami daudz individuālu gadījumu, kad cilvēki sniegs savus skaidrojumus, bet šajā gadījumā viņiem ar šiem skaidrojumiem PMLP ir jāvēršas pašiem, nevis jāgaida, kad valsts viņiem tos prasīs.

"Es pieļauju, ka būs arī tiesvedības. Tādēļ šī procesa vadība būs pietiekami sarežģīta. Bet jebkurā gadījumā es neredzu iespēju, kā Latvijā varētu palikt personas, kurām nebūs legāla uzturēšanās dokumenta," norādīja ministrs.

Kozlovskis arī nešaubās, ka Krievijas propaganda informatīvajā karā izmantos iespēju atspoguļot reportāžas par Krievijas pilsoņiem, kuriem nepildot likuma prasības nāksies pamest valsti. "Tā ir realitāte un ar to ir jārēķinās. Taču domāt, ka es došu rīkojumu nepildīt likumu… Tā nebūs," uzsvēra ministrs.

PMLP 3255 Krievijas pilsoņiem Latvijā ir izsūtījusi vēstules, ka viņiem Imigrācijas likuma jauno prasību dēļ ir jāpamet valsts vai arī jāpiesakās kādai uzturēšanās atļaujai, 5.oktobrī LTV raidījumā "Rīta panorāma" informēja pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Par 73 personām noskaidrots, ka tās atrodas ārzemēs, bet vēl ap 200 ir bez deklarētās dzīvesvietas, līdz ar to Roze lēsa, ka arī viņi varbūt vairs nedzīvo Latvijā.

Roze atgādināja, ka divu gadu pagarinājums valsts valodas pārbaudījuma nokārtošanai un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas iegūšanai ir tikai tiem Krievijas pilsoņiem, kuri jau ir sākuši pieteikšanās pastāvīgās uzturēšanās atļaujai procesu un ir kārtojuši, bet vēl nav nokārtojuši valodas zināšanu pārbaudi.

"Tiem, kas nedara neko, ir jābrauc prom," piebilda Roze.

Timma par emocijām pēc netikšanas uz Pasaules kausu: Man nav vienalga par izlasi

Jānis Timma pēc neiekļūšanas Latvijas izlases sastāvā dalībai Pasaules kausa finālturnīrā bijis emocionāls un viņa publiskais paziņojums apliecina, ka basketbolistam nav vienalga par valstsvienību, atzina spēlētājs.

Timma otrdien FIBA Čempionu līgas mač...

Mediju ētikas padome izvētījusi Dombura sūdzību par 'Privātās Dzīves' vāku
Šovasar vairākas Latvijas sabiedrībā atpazīstamas personības saskārās ar nepatīkamu parādību – viņu vārdi un attēli sociālajos tīklos zibēja krāpniecisku publikāciju mutulī. Viņu vidū "izmantots" arī žurnālists, LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā?&...
Timma apmierināts ar jauno klubu un uz izlasi ļaunu prātu netur; arī valstsvienībā neviens nav apvainojies
Latvijas basketbolists Jānis Timma atzīst, ka ļoti emocionāli reaģējis uz to, ka viņu kā vienu no pēdējiem atskaitīja no valstsvienības pirms Pasaules kausa izcīņas, taču viņš netur ļaunu prātu par šo treneru lēmumu. Tagad viņš ir apmierināts ar savu l...


Komentāri