lv
Ns43wEtNoO98wncYScOK55huGcoCS4jTkT46o9Oz
2496224

Briškens: Jauns tilts pār Salacu jāuzbūvē divu gadu laikā

Briškens: Jauns tilts pār Salacu jāuzbūvē divu gadu laikā

Jauns tilts pār Salacu jāizbūvē divu gadu laikā, pēc tikšanās ar Limbažu novada domes priekšsēdētāju Dagni Straubergu (LRA) sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Briškens norāda, ka tilts pār Salacu Salacgrīvā ir nacionālas nozīmes kritisks infrastruktūras objekts - gan tā savienojamības nozīmē ar "Via Baltica", gan valsts kopējā drošības arhitektūrā.

"Šis ir valsts mēroga jautājums, kuru nedrīkst atlikt un atstāt tikai uz Limbažu novada pleciem," uzsver ministrs.

Pēc viņa teiktā, nav pieņemami, ka tik kritiskā "pudeles kaklā" kustība notiek tikai vienā joslā. "Esmu konsultējies ar visām pusēm - jaunu tiltu var uzbūvēt divos gados. Un ar tādu priekšlikumu arī došos uz valdību," papildināja ministrs.

Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji norāda, ka jauna tilta pār Salacu būvprojekts ir izstrādāts un iesniegts Militārās mobilitātes projektu pieteikumu atlases uzsaukumā Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūrā, kur projektu īstenošanai tiek piešķirts finansējums no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta.

Tāpat SM informē, ka projekta atbalsta gadījumā liela daļa no būvniecības izmaksām tiktu segta no minētā finansējuma instrumenta. Vienlaikus satiksmes ministra ieskatā paļauties tikai uz Eiropas Savienības finansējumu nav garantēts risinājums, tāpēc ir jāizvērtē citas finansējuma piesaistes alternatīvas gadījumā, ja tas netiek piešķirts.

Iecerēts, ka jauna tilta būvniecības laikā satiksmes nepārtrauktības nodrošināšanai tiks izbūvēts pagaidu tilts. Tāpat tika pārrunāts, ka tilts pār Salacu joprojām varētu palikt Limbažu pašvaldības pārziņā, bet tiek izskatīta arī iespēja tiltu pārņemt SM īpašumā, lai nodrošinātu stratēģiski svarīgas transporta infrastruktūras būvniecību. Tādējādi plānots, ka jaunā tilta būvdarbus veiktu VSIA "Latvijas valsts ceļi", vēsta SM.

19.septembrī valdība atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu SM virzītajiem projektiem, tostarp tilta pār Salacu būvniecībai, trešajā Militārās mobilitātes projektu pieteikumu atlases uzsaukumā.

Eiropas čempioni! Latvijas pāris triumfē standartdejās jauniešiem

Latvijas pāris Ričards Krīviņš un Marija Golubeva svētdien Roterdamā uzvarēja Eiropas čempionātā standartdejās jauniešiem, informē Latvijas Sporta deju federācija (LSDF).

Pirms trim nedēļām pasaules čempionātā jauniešiem (16 līdz 18 gadi) uzvarējušie Kr...

Foto: Ekskursija pa leģendārās rūpnīcas 'Provodņik' gaiteņiem
"Tumša, drēgna, neviesmīlīga," tā, pēc gida teiktā, "Provodņik" ēku raksturo Latvijas paraolimpietis loka šaušanā Gints Jonasts, kuram vēsturiskās telpas nu ir kļuvušas par treniņu vietu. Savulaik viena no lielākajām rūpnīcām pasaulē sen ir zaudējusi s...
Zemessargi un partizānu karš – rokasgrāmata, kas 1990. gadu sākumā sadusmoja Krievijas armiju
1992. gada vasara. Lai arī Latvija jau ir atguvusi neatkarību, valstī joprojām atrodas Krievijas okupācijas karaspēks. Gadu iepriekš dibinātā Zemessardze, saprotot, ka resursu trūkuma dēļ nevarēs ar ienaidnieku iesaistīties atklātā karadarbībā, sāk apg...


Komentāri