lv
x5zgkV8ynxexPV2UNKGgAOTYL8yT03hfgfU64wmz
2495736

Zemessargi un partizānu karš – rokasgrāmata, kas 1990. gadu sākumā sadusmoja Krievijas armiju

Zemessargi un partizānu karš – rokasgrāmata, kas 1990. gadu sākumā sadusmoja Krievijas armiju
1992. gada vasara. Lai arī Latvija jau ir atguvusi neatkarību, valstī joprojām atrodas Krievijas okupācijas karaspēks. Gadu iepriekš dibinātā Zemessardze, saprotot, ka resursu trūkuma dēļ nevarēs ar ienaidnieku iesaistīties atklātā karadarbībā, sāk apgūt partizānu kara taktiku. 1993. gadā paši zemessargi izstrādā rokasgrāmatu partizānu vienību komandieriem, kas pamatlietās ir noderīga vēl šodien, kā arī savā veidā pēdējos divos gados ir palīdzējusi Ukrainas armijai cīnīties ar okupantiem.
Abu Meri vēlas pārņemt Daugavpils reģionālo slimnīcu valsts pārvaldībā

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) lūgs Veselības ministrijā (VM) atbildīgos par kapitālsabiedrību pārvaldību izvērtēt iespējas pārņemt Daugavpils reģionālo slimnīcu valsts pārvaldībā.

Kā informēja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Ilon...

Ierosināta disciplinārlieta saistībā ar skandalozajiem mācību materiāliem

Noslēdzoties dienesta pārbaudei, pret Valsts izglītības satura centra (VISC) amatpersonu ierosināta disciplinārlieta par skaļo rezonansi izraisījušo seksuālās audzināšanas materiālu nokļūšanas izglītības sistēmā, noskaidroja Izglītības un zinātnes mini...

Kols: Terors un vardarbība nevar uzvarēt - Hamas ir jāaptur

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), norāda, ka terors un vardarbība nevar uzvarēt, un tas nenotiks - "Hamas" ir jāaptur, pret teroristiskām organizācijām un režīmiem ir jāvēršas ar visu iespējamo bardzību.

Kā informēja Saeimas Pr...



Komentāri