lv
ADukC47Hg3sudJKhGdiIpkTfE6do9Wz497gwJQge
2477829

Zemkopības ministrs izskaidrojis, kā Latvija var atbalstīt Kosovu

Zemkopības ministrs izskaidrojis, kā Latvija var atbalstīt Kosovu

Latvija var atbalstīt Kosovu ar konsultācijām un zināšanu apmaiņu lauksaimniecībā, tikšanās laikā ar Kosovas lauksaimniecības, mežsaimniecības un lauku attīstības ministru Fatonu Peci pauda zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Zemkopības ministrijā (ZM) informēja, ka abi ministri pārrunāja divpusējās sadarbības jautājumus lauksaimniecībā.

ZM skaidro, ka Kosova ir paudusi nepārprotamu kursu pievienoties Eiropas Savienībai (ES), tāpēc valstij būs jāveic gan likumdošanas pielāgošanas, gan institucionālās kapacitātes stiprināšanas pasākumi, tostarp būs vajadzīgi apmācīti profesionāļi dažādās jomās.

"Zemkopības nozares eksperti savu palīdzību var sniegt pārtikas drošības, fitosanitārajos, lauku attīstības un izglītības jautājumos. Izsaku cerību par draudzīgu un profesionālu sadarbību nākotnē, kas būtu abpusēji izdevīga abām mūsu valstīm," tikšanās laikā pauda Krauze.

Vienlaikus ZM atzīmē, ka Latvijai un Kosovai jau ir bijusi veiksmīga līdzšinējā sadarbība fitosanitārajos jautājumos "Twinning" projektā, un Kosova ir pārstāvēta arī Pasaules čempionātā aršanā, kas šonedēļ norisinās Kuldīgā.

Ministrijā norāda, ka galvenie nodarbošanās veidi Kosovā ir lauksaimniecība, lopkopība, mežsaimniecība un kalnrūpniecība. Galvenie lauksaimniecības produkti ir piens, kukurūza, ogas, kartupeļi, pipari, augļi, kā arī gaļas un zivju produkcija. Tāpat Kosovā ir bagātīgas brūnogļu, svina, niķeļa, cinka un citu minerālvielu iegulas.

SM: Ķekavas apvedceļš atver Latviju starptautiskākiem infrastruktūras projektiem

Ķekavas apvedceļš uzliek jaunu standartu Latvijas ceļu infrastruktūrai, piektdien Ķekavas apvedceļa atklāšanas pasākumā sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Vienlaikus ministrs piebilda, ka šis ir apjomīgs publiskās un privātās partnerības ...

Deputāts: Latvija var pārliecināt citas valstis mazināt klimata krīzi

Īstenojot energoneatkarības mērķus, palielinot atjaunojamo energoresursu īpatsvaru tautsaimniecībā un samazinot atkarību no fosilajiem resursiem, Latvija ar savu piemēru var veicināt globālo vienošanos, lai pārliecinātu no fosilajiem resursiem atkarīgā...

Ko Ukrainas vēstniecība saka par Latvijas lēmumu apturēt robežkontroles punktus?

Latvijas lēmums apturēt Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas vietu darbību ir saprotams, jo tā ir reakcija uz agresorvalsts Krievijas rīcību, tā norādīja Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Vēstniecībā skaidro, ka Ukrainas pilsoņi ceļo uz Krieviju no trešaj...



Komentāri