lv
2EKVfb8crVJq8WIfJslwS1vYAwVppQ67dDQ2HG1n
2442315

Pie Juglas Strazdupītes plānotā pļavu talka pārcelta uz nākamo svētdienu

Pie Juglas Strazdupītes plānotā pļavu talka pārcelta uz nākamo svētdienu

Svētdien, 8.oktobrī, pie Juglas Strazdupītes plānotā pilsētas pļavu talka pārcelta uz nākamo svētdienu, 15.oktobri, plkst.11, jo nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ nebija iespējams pļavas teritoriju sagatavot sēšanai, informēja Latvijas Dabas fonda (LDF) komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

Talku laikā šoruden Rīgā tiks ierīkotas astoņas jaunas savvaļas augu saliņas.

Galvaspilsētā pašlaik jau ir 36 pilsētas pļavas, kas veidotas sadarbībā ar Rīgas domi un apkaimju biedrībām.

Brizga-Kalniņa skaidro, ka pilsētas pļavas Rīgā LDF veido trešo gadu, augiem piemērotās un iedzīvotāju izvēlētās teritorijās iesējot Latvijas dabiskajās pļavās ievāktas pļavas augu sēklas.

Katrai pļavu teritorijai tiek izstrādāts apsaimniekošanas plāns, kas ir atbilstošs attiecīgās vietas apstākļiem un augu kopumam. Talkas laikā tiek sagatavota teritorijas augsne un tajā iestrādātas pļavas augu sēklas, kurām pats piemērotākais sēšanas laiks ir tieši rudens.

Pilsētas pļavu projekta vadītāja, LDF botāniķe Rūta Sniedze-Kretalova akcentē, ka laikā, kad dabas daudzveidība samazinās, cilvēkiem ir jārīkojas, lai saglabātu pļavas un pļavu augus. Pilsētas pļavas ir viens no veidiem, kā to darīt. Turklāt savvaļas augu oāzes pilsētvidē dod arī citus vērtīgus labumus - gan vietu apputeksnētājiem, gan iespēju pilsētniekiem iepazīt pļavas augus un pļavas kā ekosistēmas attīstības ciklu.

Šoruden pilsētas pļavu talkas notiks arī 21.oktobrī Maskavas forštatē, kur tiks veidota Siena tirgus pļava, 22.oktobrī, pļava taps pie Slāvu tilta rotācijas apļa un 28.oktobrī iesēs Purvciema pļavu. Uz pļavu talkām aicināti visi interesenti.

Kitijai Laksai 15 punkti Fenerbahce graujošā uzvarā Turcijas čempionātā

Latvijas basketboliste Kitija Laksa piektdien guva 15 punktus Stambulas "Fenerbahce" komandas uzvarā savā laukumā Turcijas čempionāta piektās kārtas spēlē un kļuva par otru rezultatīvāko basketbolisti savā komandā.

"Fenerbahce" mājās ar 114:48 (28:20, 3...

Liepājnieks Duinovs izcīna bronzas medaļu pasaules junioru čempionātā džudo

Latvijas pārstāvis Maksims Duinovs piektdien pasaules junioru čempionātā džudo izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 90 kilogramiem, bet Ivans Mihailovs svara kategorijā līdz 81 kilogramam cieta zaudējumu pirmajā cīņā.

Duinovs pirmajā kārtā bija...

Lomažs atgriežas Turcijas augstākās līgas klubā Yukatel Merkezefendi

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs atgriezies Turcijas augstākās līgas klubā Denizli "Yukatel Merkezefendi" un jau piektdien devies laukumā vietējā čempionāta spēlē.

27 gadus vecais aizsargs Lomažs kopš janvāra ārstēja ceļgala krustenisko saišu traum...



Komentāri