lv
PxTYWowqutHJkocCUlHOPe3YfLoUiZN4rDaLXfzf
2440544

Tālruņa līnija «Parunāsim»? turpmāk būs pieejama arī ukraiņu valodā

Tālruņa līnija «Parunāsim»? turpmāk būs pieejama arī ukraiņu valodā

Zvanu centrs "Sonido", kas jau piecus gadus nodrošina tālruņa līniju "Parunāsim", turpmāk piedāvās sarunas arī ukraiņu valodā, kā arī Latvijas iedzīvotājiem iespēju caur sarunām mācīties latviešu valodu, aģentūru LETA informēja SIA "Sonido" vadītāja Inga Muižniece.

Jau 18 mēnešus turpinoties Krievijas pilna mēroga militāram iebrukumam Ukrainā, Latvijā šobrīd uzturas apmēram 40 000 ukraiņu. Zvanu centrs "Sonido" sniegs atbalstu Latvijā dzīvojošajiem ukraiņiem, palīdzot tiem kliedēt vientulību un mazināt emocionālo spriedzi.

Atbalstu sniegs Nataļja, kas pirms trīs nedēļām ir ieradusies Latvijā no kara plosītās Ukrainas. Kā stāstīja Muižniece, sieviete ir ļoti empātiska un vēlas dot iespēju citiem parunāt par dzimto zemi, gremdēties atmiņās vai vienkārši izrunāt kādu aktuālu tēmu.

Tālruņa līnija "Parunāsim" kalpo ne tikai vientulības kliedēšanai, bet arī valodas apguvei. Ikvienam, kas vēlas labāk apgūt latviešu valodu, ir iespēja sarunātiem ar kādu no "Parunāsim" komandas operatoriem. Iedvesma šādai aktivitātei gūta no ASV, kur ir populāras tālruņa līnijas ārzemniekiem ar iespēju gan uzlabot valodas prasmes, gan parunāt ar kādu senioru, mazinot tā vientulību, skaidroja Muižniece.

Ikviens ukraiņu valodā runājošais ir aicināts zvanīt uz tālruni 26564564 otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst.12 līdz plkst.16 un piektdienās no plkst.16 līdz plkst.20. Savukārt sarunai latviešu valodā iedzīvotāji aicināti zvanīt darba dienās no plkst.11 līdz plkst.19 un brīvdienās, svētku dienās no plkst.14 līdz plkst.18.

Eksperts: Esošo pasaules ekonomiku nav iespējams zaļināt, tāpēc jāveido jauna

Esošo pasaules ekonomiku nav iespējams "zaļināt", tāpēc pasaulē būs jāveido jauna ekonomika, piektdien Saeimā notiekošajā konferencē "Latvijas ilgtspēja: vide, cilvēks, ekonomika. Kurp ejam?" sacīja Latvijas Bankas padomes padomnieks un ilgtspējas virz...

Ekonomists: Klimata riski jau patlaban ietekmē arī kreditēšanu

Klimata riski jau patlaban ietekmē arī kreditēšanu.

Tā piektdien Saeimā notiekošajā konferencē "Latvijas ilgtspēja: vide, cilvēks, ekonomika. Kurp ejam?" sacīja bankas "Citadele" ekonomists Mārtiņš Āboliņš.

Ekonomists skaidroja, ka bankām jau patlaban j...

Make Room: Valdībai jāizstrādā vienota valsts valodas apguves sistēma

Valdībai būtu jāizstrādā vienota valsts valodas apguves sistēma, lai ikvienam Latvijā dzīvojošajam ārvalstniekiem, saņemot termiņuzturēšanās atļauju, ir iespēja vienotā sistēmā reģistrēties valsts valodas kursiem, norādīja organizācijas "Make Room" vad...



Komentāri