lv
fua65u2PtxSNl4P1RubV9o4KNtn8Wa7zcEmOHHX2
2440542

Ekonomists: Klimata riski jau patlaban ietekmē arī kreditēšanu

Ekonomists: Klimata riski jau patlaban ietekmē arī kreditēšanu

Klimata riski jau patlaban ietekmē arī kreditēšanu.

Tā piektdien Saeimā notiekošajā konferencē "Latvijas ilgtspēja: vide, cilvēks, ekonomika. Kurp ejam?" sacīja bankas "Citadele" ekonomists Mārtiņš Āboliņš.

Ekonomists skaidroja, ka bankām jau patlaban jāvērtē sava kredītportfeļa siltumnīcefekta gāzu emisijas apjoms un no 2024.gada klientu emisiju apjomi būs jāziņo centrālajai bankai.

Līdz ar to bankas jau patlaban ņem vērā, kādas emisijas rada klientu kreditēšanai pieteiktie projekti un kredītus izsniedz tiem, kas emisijas rada mazāk.

Āboliņš stāstīja, ka, ja regulators redzēs, ka kādai bankai kredītportfelis nav videi draudzīgs, var sekot papildu kapitāla prasības, kas savukārt nozīmēs, ka kredīti kļūs dārgāki.

Līdz ar to klimatneitralitāte prasīs lielas pārmaiņas visās nozarēs, secināja Āboliņš.

Make Room: Valdībai jāizstrādā vienota valsts valodas apguves sistēma

Valdībai būtu jāizstrādā vienota valsts valodas apguves sistēma, lai ikvienam Latvijā dzīvojošajam ārvalstniekiem, saņemot termiņuzturēšanās atļauju, ir iespēja vienotā sistēmā reģistrēties valsts valodas kursiem, norādīja organizācijas "Make Room" vad...

Brīvprātīgais karavīrs no Latvijas gājis bojā Kramatorskas rajonā drona triecienā, apstiprina ĀM
Latvijas vēstniecība Ukrainā no Ukrainas Aizsardzības ministrijas saņēmusi informāciju, ka kara darbības zonā 1. oktobrī Limanā, Kramatorskas rajonā drona raidīta trāpījuma rezultātā ir gājis bojā Latvijas pilsonis, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) pr...
Eksotiski! Latvijas hokejists Bārtulis karjeru turpinās Portugāles vienībā Porto

Latvijas hokejists Oskars Bārtulis karjeru turpinās Portugāles vienībā "Porto", kas spēlē Spānijas hokeja čempionātā, ceturtdien pavēstīja Portugāles komanda.

Bārtulis noslēdzis vienošanos ar "Porto" uz vienu sezonu.

36 gadus vecais aizsargs pagājušajā ...



Komentāri