lv
of0mlK3Gi4Qpmlk9OqYmxTrxrgvXOHo30BbVTV9Y
2431228

Latvija un Palestīna varētu attīstīt sadarbības potenciālu digitalizācijā

Latvija un Palestīna varētu attīstīt sadarbības potenciālu digitalizācijā

Latvija un Palestīna varētu attīstīt sadarbības potenciālu digitalizācijā, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Latvijā šodien un ceturtdien, 5.oktobrī, vizītē uzturas Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietniece Eiropas jautājumos Amala Džādū.

Vizītes laikā Džādū piedalījās politiskajās konsultācijās ar ĀM valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumsonu, kā arī tikās ar valsts sekretāru Andri Pelšu.

Tikšanās laikā ĀM pārrunāti ne tikai Latvijas un Palestīnas divpusējo attiecību, bet arī starptautiskās darba kārtības aktualitātes, īpaši Krievijas agresija Ukrainā, kā arī situācija Tuvo Austrumu reģionā. Sarunu partneri pozitīvi novērtēja līdzšinējo divpusējo dialogu.

Palestīnas partneri bija arī ieinteresēti Latvijas augstākās izglītības un reformu pieredzē, pozitīvi atzīmējot palestīniešu pārstāvju regulāro dalību Rīgas Juridiskās augstskolas intensīvajā programmā Eiropas tiesībās un ekonomikā, kas tostarp notiek ar ĀM atbalstu.

Pārrunājot starptautiskās darba kārtības aktualitātes, tika apspriesta Krievijas agresija Ukrainā, skaidrojot Latvijas un Eiropas Savienības (ES) nostāju par Krievijas atbildību par karu un tā globālajām sekām.

Palestīnas ārlietu ministra vietniece arī informēja par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu reģionā, tostarp Tuvo Austrumu miera procesā. Viņa novērtēja ES un Latvijas atbalstu konflikta miermīlīgam risinājumam atbilstoši starptautiskajiem parametriem, tostarp Latvijas iemaksas ANO Palīdzības un darba aģentūrai Palestīnas bēgļiem Tuvajos Austrumos.

Ministra vietniecei Latvijā ir paredzēts tikties arī ar veselības ministru Hosamu Abu Meri (JV), Saeimas Ārlietu, Eiropas lietu komisijas un Deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam deputātiem, Latvijas Ārpolitikas institūta pētniekiem, kā arī nevalstisko organizāciju "Riga TechGirls".

Mūziķi grib spēlēt un dzīvot Latvijā. Arī LNSO aktualizē atalgojuma krīzi
"Ar ko Latvija ir pasaulē zināma? Ar mūziku un sportu. Mūsu mūziķi ir pasaules orķestros, mēs priecājamies viņus satikt uz pasaules skatuvēm. Taču ir daudz profesionāļu, kuri vēlētos dzīvot Latvijā un spēlēt mūsu orķestrī, kas arī ir augstā līmenī,&quo...
Nākamgad augs iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi pašvaldību budžetos

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi pašvaldību budžetos nākamgad augs par 11,7%, pēc tikšanās ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Trešdien, 4.oktobrī, FM notika tikšanās ar LPS pārstāvjiem...

Sinoptiķi nākuši klajā ar laika prognozi ceturtdienai. Diemžēl, tā neiepriecina

Ceturtdien Latvijā gaidāms lietains laiks un saglabāsies brāzmains vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Naktī debesis skaidrosies tikai brīžiem un daudzviet gaidāms lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Vietām V...



Komentāri