lv
t7WhDYnCVO78S7tYtnGgHm5D8iD8njNCmIEPy5Ej
2430841

Rīgā atklās Latvijas Tautas frontei veltītu piemiņas plāksni

Rīgā atklās Latvijas Tautas frontei veltītu piemiņas plāksni

Nākamajā pirmdienā, 9.oktobrī, plkst.15 pie Benjamiņu nama Barona ielā 12 atklās Latvijas Tautas frontei veltītu piemiņas plāksni.

Šogad aprit 35 gadi kopš Latvijas Tautas frontes dibināšanas un tās pirmā kongresa.

Piemiņas plāksnes atklāšanā piedalīsies bijušie Latvijas Tautas frontes dibinātāji un dalībnieki - žurnālists un politiķis Dainis Īvāns, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV), 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, kā arī Rīgas domes vadība un pašvaldības pārstāvji.

Trešās atmodas laikā 1988.gadā tieši šajā ēkā veidojās Tautas fronte un tajā norisinājās nozīmīgi notikumi, kuriem bija izšķiroša nozīme Latvijas neatkarības atjaunošanā. Tolaik Mākslinieku savienībā notika pirmā organizatoriskās komitejas sanāksme, kam sekoja Radošo savienību padomes lēmums sasaukt Latvijas Tautas frontes dibināšanas kongresu.

Šajā ēkā darbojās Latvijas Tautas frontes koordinācijas centrs, tika izstrādāti statūti un programma. Tautā cienītu un novērtētu radošo savienību pārstāvju aicinājumam apvienoties Latvijas Tautas frontē vien pāris mēnešu laikā atsaucās vairāk nekā 100 000 cilvēku visā Latvijā.

Piemiņas plāksni izgatavoja un uzstādīs Rīgas pieminekļu aģentūra.

Prezidents izveido konkurētspējas komisiju

Lai Latvija būtu labklājīga, stipra un moderna sabiedrība, ir nepieciešams būtiski kāpināt mūsu valsts ekonomiskās izaugsmes un konkurētspējas tempus.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nolēmis izveidot Valsts konkurētspējas komisiju un jau šodien prez...

Igaunija palielina patruļas Latvijas robežas tuvumā, uz ceļiem un ostās

Lai cīnītos pret nelegālo migrāciju, Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments izvietojis papildu patruļas Latvijas robežas tuvumā, kā arī pie ostām un transporta mezgliem, paziņoja departamentā.

Pēdējo nedēļu laikā Igaunijas policija notvērusi ...

Iespējams iegādāties «Latvijas mazpulku» audzētās krāsainās bietes (+FOTO)

Veikalos "Maxima" iespējams iegādāties "Latvijas mazpulku" audzētās krāsainās bietes, informēja SIA "Maxima Latvija" pārstāvji.

Kompānijā atzīmē, ka "Maxima Latvija" sadarbībā ar zīmolu "Ezerkauliņi" jau trīspadsmito gadu atbalsta biedrību "Latvijas ma...



Komentāri