lv
WzMhbwWHiLbx9CnIeQg4UY7ChYm3o5LMtxpZ0Nzm
2430658

Prezidents izveido konkurētspējas komisiju

Prezidents izveido konkurētspējas komisiju

Lai Latvija būtu labklājīga, stipra un moderna sabiedrība, ir nepieciešams būtiski kāpināt mūsu valsts ekonomiskās izaugsmes un konkurētspējas tempus.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nolēmis izveidot Valsts konkurētspējas komisiju un jau šodien prezidents Rīgas pilī tikās ar Valsts konkurētspējas komisijas locekļiem.

"Lai Latvija būtu labklājīga, stipra un moderna sabiedrība, ir nepieciešams būtiski kāpināt mūsu valsts ekonomiskās izaugsmes un konkurētspējas tempus. Latvijas konkurētspējas jautājumu saredzu kā daļu no mūsu drošības stratēģijas. Jo ciešāk integrēti būsim globālajos tirgos, jo drošāka būs mūsu valsts. Šobrīd mijiedarbībā starp izglītību, zinātni un uzņēmējdarbību pastāv šķēršļi, kas kavē inovāciju attīstību. Saskatu, ka viens no komisijas galvenajiem uzdevumiem būs izstrādāt konkrētus priekšlikumus un labās prakses ieteikumus par, piemēram, dažādu administratīvo un birokrātisko šķēršļu mazināšanu, lai stiprinātu Latvijas konkurētspēju," par Komisijas uzdevumiem pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Valsts prezidents Komisijā ir aicinājis piedalīties šādus zinātnes, izglītības un uzņēmējdarbības ekspertus, nosakot par Komisijas priekšsēdētāju Dr.rer.pol. Arni Sauku un Komisijas locekļus šādā sastāvā: Dr.biol. Vita Rovīte, Dr.chem. Elīna Pajuste, Dr.phys. Guntars Kitenbergs, Dr.sc.ing. Andris Šutka, Ph.D. Daunis Auers, Dr.h.c. Uldis Biķis, Pauls Irbins, Arkādijs Zvaigzne, Liene Briede, Uldis Biķis, Kristīne Bērziņa un Agnese Veckalne.

Komisijas darba uzdevumi: sagatavot analīzi par aktuālajiem izglītības, zinātnes un tautsaimniecības procesiem un tendencēm, identificējot potenciālās pilnveides iespējas, piedāvāt rekomendācijas un alternatīvās izvēles lēmumu pieņemšanai konkurētspējas veicināšanai, veicināt diskusiju par attīstības scenārijiem, kā arī motivēt aktīvu sabiedrības iesaisti diskusijās...

Igaunija palielina patruļas Latvijas robežas tuvumā, uz ceļiem un ostās

Lai cīnītos pret nelegālo migrāciju, Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments izvietojis papildu patruļas Latvijas robežas tuvumā, kā arī pie ostām un transporta mezgliem, paziņoja departamentā.

Pēdējo nedēļu laikā Igaunijas policija notvērusi ...

Iespējams iegādāties «Latvijas mazpulku» audzētās krāsainās bietes (+FOTO)

Veikalos "Maxima" iespējams iegādāties "Latvijas mazpulku" audzētās krāsainās bietes, informēja SIA "Maxima Latvija" pārstāvji.

Kompānijā atzīmē, ka "Maxima Latvija" sadarbībā ar zīmolu "Ezerkauliņi" jau trīspadsmito gadu atbalsta biedrību "Latvijas ma...

Nomainīts lopkopības saimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs

Lopkopības saimniecību asociācijas valdes priekšsēdētāja amatā Kasparu Melni (ZZS), kurš sācis darbu klimata un enerģētikas ministra amatā, nomainījis valdes loceklis Jānis Miezītis, informēja Miezītis.

Viņš gan norādīja, ka pagaidām ir valdes priekšsē...



Komentāri