lv
k8bkwfhosR5dqj6yKsXLSfmMRza5gLGvm7j9ky1p
2428833

Valainis: Esmu diezgan pārliecināts, ka uzņēmēji tiks saklausīti

Valainis: Esmu diezgan pārliecināts, ka uzņēmēji tiks saklausīti

Darbaspēka nodokļu konkurētspējas palielināšanā uzņēmēji tiks saklausīti, trešdien intervijā Latvijas Radio pauda ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Viņš minēja, ka jau tuvākajā laikā varētu tikties ar uzņēmējiem, lai iezīmētu nepieciešamās izmaiņas nodokļu jomā un vienotos par attiecīgo izmaiņu spēkā stāšanās laiku. "Esmu diezgan pārliecināts, ka uzņēmēji tiks saklausīti, lai šos darbaspēka nodokļus padarītu konkurētspējīgākus," sacīja Valainis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka Latvijā ir jāskatās arī plašāk, proti, ir jāizvērtē ne tikai darbaspēka nodokļu slogs, bet ir jāskatās visa nodokļu sistēma kopumā. "Es būšu ļoti iesaistošs. Lai uzņēmēji nāk palīgā šajās sarunās," sacīja ekonomikas ministrs.

Vienlaikus, runājot par darbaspēka ievešanu, ministrs norādīja, ka ir jāvērtē gan īstermiņa, gan arī ilgtermiņa risinājumi.

"Ilgtermiņa risinājumos mums ir jāskatās, kādā veidā mēs varam efektīvi pārkvalificēt vietējo darbaspēju, kur mēs redzam, ka ir prasmes, bet nav darbavietu, un ir darbavietas, bet nav prasmju," minēja Valainis, piebilstot, ka pie šī jautājuma jau tiek strādāts.

Savukārt, runājot par īstermiņa risinājumiem, ministrs norādīja, ka Latvijā ir atsevišķas "aplamas birokrātiskas lietas", kas kavē uzņēmēju spēju piesaistīt kvalificētu darbaspēku.

Fantastiski! Ostapenko uzvar WTA 4.numuru Pegulu, un sasniedz ceturtdaļfinālu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Pekinas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā pieveica pasaules ranga ceturto numuru Džesiku Pegulu no ASV un sasniedza sacensību ceturtdaļfinālu.

Latvijas tenisiste bija pārāka ara 6-4, 6-2, svinot otr...

Mieriņa rosina kāda varētu būt otra svešvaloda Latvijas pierobežā

Igauņu valoda varētu būt otra svešvaloda Latvijas pierobežā, šodien savā pirmajā ārzemju vizītē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Mieriņa pauda, ka, atsakoties no krie...

Nevaru izturēt, man šī situācija ir apnikusi! Žaklīna Cinovska pamet Latviju

Režisore un producente Žaklīna Cinovska pārdod savu dzīvokli, lai norēķinātos par visiem aizņēmumiem un kredītiem, un atlikušo naudu izmantot profesionālajai darbībai, ziņo žurnāls "Kas Jauns".

Dzīvoklis atrodas Rīgas centrā, klusā rajonā, koptā daudzdz...



Komentāri