lv
q6XiqnMsRJWrS5KirGcoIZhf4WETrAuUL5nzFDi8
2367664

Ilvars Pūpols: Jaudu potenciāls un moratorijs – īsumā par atjaunīgo enerģiju Latvijā

Ilvars Pūpols: Jaudu potenciāls un moratorijs – īsumā par atjaunīgo enerģiju Latvijā
Latvijai ir nepieciešams sabalansēts elektroenerģijas portfelis, kas ietver dažāda veida atjaunīgo enerģiju. Tomēr šīs enerģijas avoti ir atkarīgi no dabas apstākļiem, tādēļ ražošanas apjomi nav viegli paredzami. Atjaunīgajai enerģijai attīstoties, pienāks brīdis, kad pārvades tīklā pieslēgtās elektrostacijas spēs ražot vairāk, nekā mēs varēsim patērēt vai eksportēt. Jau laikus jāvienojas par mehānismu, kā šādos brīžos atslēgt vai ierobežot gan saules, gan vēja, gan citas enerģijas elektrostacijas. Regulējums nepieciešams steidzami, nevis sasteigti. Tāpēc jārīkojas tagad – tirgus spēj noregulēt sevi pats, un tā mācības būtu jāņem vērā.
Atbalsta ar sankciju subjektiem saistītu ziņu publiskošanu UR

Saeima šodien konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru", kas paredz, ka ziņas par sankciju subjektiem būs publiski pieejamas Uzņēmumu reģistrā (UR), aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dien...

Ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodos Rīgas geto un Holokausta muzeja ēkas

Saeimas šodien nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu, kas paredz ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodot Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas un zemi.

Likumprojektu parlamentā iesnieguši deputāti Igors Rajevs (AS), Augusts Brigmanis (ZZS),...

Latvija plāno piešķirt dāsnu atbalstu Marokas un Lībijas iedzīvotājiem

Latvija plāno piešķirt 100 000 eiro, lai atbalstītu Marokas un Lībijas iedzīvotājus, kuri cietuši dabas izraisītajās katastrofās, liecina tiesību akta projekts, ko Ārlietu ministrija (ĀM) iesniegusi saskaņošanai līdz nākamajai nedēļai.

Finanšu ministri...



Komentāri