lv
TKAOsxU5q9TOwzwMyhusMBpyv7jTFyPw0LZszI0i
2367479

Atbalsta ar sankciju subjektiem saistītu ziņu publiskošanu UR

Atbalsta ar sankciju subjektiem saistītu ziņu publiskošanu UR

Saeima šodien konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru", kas paredz, ka ziņas par sankciju subjektiem būs publiski pieejamas Uzņēmumu reģistrā (UR), aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Ar grozījumiem plānots nodrošināt informācijas pieejamību par UR reģistrēto tiesību subjektu vai personu tiešu un netiešu sasaisti ar tiem subjektiem, uz kuriem attiecas starptautiskās, nacionālās vai NATO dalībvalstu sankcijas.

"Paredzētie grozījumi ir nozīmīgi ne tikai, lai nodrošinātu sankciju izpildi, bet arī, lai pasargātu tos komersantus, kas, sadarbojoties ar citiem, nezināšanas dēļ var pārkāpt aizliegumus. Jo informācija tiks nodrošināta ātrāk, jo labāk," iepriekš paudis par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV).

Kā likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori, Latvijai ir juridiski saistoši vairāki desmiti atšķirīgu sankciju režīmu pret vairāk nekā 30 valstīm, kas aptver Eiropas Savienības un ANO sankciju režīmus. Sankciju ievērošanas jautājumu īpaši aktuālu padara Latvijas ģeopolitiskā situācija un fakts, ka sankcijas ir noteiktas pret divām Latvijas kaimiņvalstīm - Baltkrieviju un Krieviju -, uz kurām attiecas gan finanšu, civiltiesiski un ieceļošanas, gan dažādu veidu sektorālie ierobežojumi, piemēram, tirdzniecības ierobežojumi noteiktu kategoriju precēm.

Ar likuma grozījumiem plānots noteikt uzdevumu UR veikt tiesību aktu, lēmumu, citu dokumentu un institūciju sniegtās informācijas analīzi par piemērotajām starptautiskajām, nacionālajām un NATO sankcijām kopsakarā ar UR vestajos reģistros iekļauto informāciju. Paredzēts, ka UR secinās noteikto sankciju attiecināšanu uz tiesību subjektiem, kas reģistrēti UR, un nodrošinās šo ziņu publisku pieejamību.

Ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodos Rīgas geto un Holokausta muzeja ēkas

Saeimas šodien nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu, kas paredz ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodot Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas un zemi.

Likumprojektu parlamentā iesnieguši deputāti Igors Rajevs (AS), Augusts Brigmanis (ZZS),...

Latvija plāno piešķirt dāsnu atbalstu Marokas un Lībijas iedzīvotājiem

Latvija plāno piešķirt 100 000 eiro, lai atbalstītu Marokas un Lībijas iedzīvotājus, kuri cietuši dabas izraisītajās katastrofās, liecina tiesību akta projekts, ko Ārlietu ministrija (ĀM) iesniegusi saskaņošanai līdz nākamajai nedēļai.

Finanšu ministri...

Neesi deklarēts Rīgā? Bērnu ēdināšana netiks apmaksāta galvaspilsētas skolās

Rīgas dome nākamajā gadā plāno neapmaksāt citu pašvaldību bērnu ēdināšanu Rīgas skolās.

To paredz šodien divās domes komiteju sēdēs atbalstītie saistošie noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfi...



Komentāri