lv
w90FoRAueMLP4gsB14js4qlMe4VVaaiQCyFJkPrq
2367478

Ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodos Rīgas geto un Holokausta muzeja ēkas

Ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodos Rīgas geto un Holokausta muzeja ēkas

Saeimas šodien nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu, kas paredz ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodot Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas un zemi.

Likumprojektu parlamentā iesnieguši deputāti Igors Rajevs (AS), Augusts Brigmanis (ZZS), Skaidrīte Ābrama (P), Aleksandrs Kiršteins (NA) un Edgars Tavars (AS).

Tas paredz nodot biedrībai īpašumā vienīgi būves, kurās pašlaik atrodas Rīgas geto un Latvijas holokausta muzejs, kā arī zem būvēm esošo zemi.

Kā norāda likumprojekta autori, mērķis ir nodrošināt Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja darbību un ilgtspējīgu attīstību, lai veicinātu piemiņas par ebreju, jo īpaši Latvijas ebreju, ciešanām un holokausta traģēdiju Otrā pasaules kara laikā iemūžināšanu, sniegtu atbalstu ebreju kultūras un izglītības attīstībai, kā arī sekmētu Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas esību un apsaimniekošanu ilgtermiņā.

Rīgas pašvaldība kopš 2010.gada ir nodevusi bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Šamir" nekustamos īpašumus, un biedrība šajā teritorijā ir izveidojusi Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeju. Pašlaik ir spēkā 2020.gada 27.novembrī noslēgtais Rīgas domes un biedrības "Šamir" līgums par nekustamā īpašuma nodošanu bezatlīdzības lietošanā.

Biedrība "Šamir" ir sabiedriskā labuma organizācija, kuras darbības mērķi ir saistīti ar ebreju identitātes, kultūras un reliģijas saglabāšanu, attīstīšanu un veicināšanu, ebreju reliģiskā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, jo īpaši Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja uzturēšanu, kā arī izglītošanu un informēšanu.

Latvija plāno piešķirt dāsnu atbalstu Marokas un Lībijas iedzīvotājiem

Latvija plāno piešķirt 100 000 eiro, lai atbalstītu Marokas un Lībijas iedzīvotājus, kuri cietuši dabas izraisītajās katastrofās, liecina tiesību akta projekts, ko Ārlietu ministrija (ĀM) iesniegusi saskaņošanai līdz nākamajai nedēļai.

Finanšu ministri...

Neesi deklarēts Rīgā? Bērnu ēdināšana netiks apmaksāta galvaspilsētas skolās

Rīgas dome nākamajā gadā plāno neapmaksāt citu pašvaldību bērnu ēdināšanu Rīgas skolās.

To paredz šodien divās domes komiteju sēdēs atbalstītie saistošie noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfi...

Golfa popularitāte aug, bet augsta līmeņa spēlētāji Latvijā skaitāmi uz vienas rokas pirkstiem
Ja Zviedrijā ir 3000 un ASV pat vairāki desmiti tūkstošu spēlētāju ar nulles handikapu golfā, tad Latvijā šāda līmeņa sportisti saskaitāmi uz vienas rokas pirkstiem. Kaut golfa popularitāte pēdējos gados strauji augusi, vēl daudz jāstrādā pie sporta ma...


Komentāri