lv
7CNk5PpM2Kp2FGN1IZ4FBEKnFjBEinvRDgTbQJfC
2367476

Neesi deklarēts Rīgā? Bērnu ēdināšana netiks apmaksāta galvaspilsētas skolās

Neesi deklarēts Rīgā? Bērnu ēdināšana netiks apmaksāta galvaspilsētas skolās

Rīgas dome nākamajā gadā plāno neapmaksāt citu pašvaldību bērnu ēdināšanu Rīgas skolās.

To paredz šodien divās domes komiteju sēdēs atbalstītie saistošie noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu.

No 2024.gada 1.septembra pašvaldības līdzfinansējums ēdināšanai tiks piešķirts tikai Rīgā deklarētiem izglītojamajiem. Pašlaik tas tiek piešķirts visiem, kuri mācās Rīgas izglītības iestādēs neatkarīgi no deklarētās dzīves vietas.

Kā skaidroja Rīgas domē, izmaiņas ieviestas pēc valsts institūciju un Tiesībsarga biroja atzinumiem, kas nosaka, ka pašvaldībai primāri ir jāatbalsta savā teritorijā deklarēti bērni. Tāpat pašvaldība veikusi konsultācijas ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociāciju un Latvijas Ēdinātāju apvienību.

Rīgas pašvaldība ņēmusi vērā arī Daudzbērnu ģimeņu biedrības ierosinājumus un plāno noteikt, ka brīvpusdienas varēs saņemt arī tie bērni, kuri uzrādīs spēkā esošu Latvijas goda ģimenes apliecību jeb "3+" karti. Līdz šim brīvpusdienas pienācās tikai tām ģimenēm, kas bija reģistrētas Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimenes reģistrā.

Gala lēmums par šiem saistošajiem noteikumiem vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Golfa popularitāte aug, bet augsta līmeņa spēlētāji Latvijā skaitāmi uz vienas rokas pirkstiem
Ja Zviedrijā ir 3000 un ASV pat vairāki desmiti tūkstošu spēlētāju ar nulles handikapu golfā, tad Latvijā šāda līmeņa sportisti saskaitāmi uz vienas rokas pirkstiem. Kaut golfa popularitāte pēdējos gados strauji augusi, vēl daudz jāstrādā pie sporta ma...
Septembris Latvijā pagaidām pārspēj siltākā rudens mēneša rekordu
Līdz 20. septembrim mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +15,7 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.
Tallinā tiks noskaidroti 2023. Gada mīlētākie un drosmīgākie zīmoli baltijā
Šī gada 22. septembrī tiks apbalvoti mīlētākie, zaļākie, cilvēcīgākie un meklētākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zīmoli dažādās kategorijās. Savukārt pirmo reizi šogad balvas tiks pasniegtas arī drosmīgākajiem zīmoliem. Baltijas zīmolu topa apbalvoš...


Komentāri