lv
5MQ0Y7nyKnJuXd6aPYqLD43awnUiaqHa222zmZ3I
2346538

Rīga norisināsies starptautisks Precīzijas medicīnas tīklošanās forums

Rīga norisināsies starptautisks Precīzijas medicīnas tīklošanās forums

Rīgā 12.oktobrī un 13.oktobrī norisināsies starptautisks Precīzijas medicīnas tīklošanās forums, kurā tiksies vairāk nekā 50 eksperti, tostarp no Hārvarda universitātes, ASV, Rietumeiropas, Skandināvijas, Izraēlas un Baltijas, informēja foruma izpilddirektors Roberts Melbārdis.

Foruma mērķis ir uzlabot pacientu aprūpi un rezultātus, veicinot precīzijas medicīnas attīstību un ieviešanu klīniskajā praksē. Precīzijas medicīna ir jauna pieeja slimību ārstēšanai un profilaksei, kurā ņemta vērā katra cilvēka ģenētiskā daudzveidība, vide un dzīvesveids.

Divu dienu laikā noritēs padziļinātas diskusijas ar mērķi attīstīt starptautisku sadarbību biomedicīnas jomā, kas veicinātu Latvijas ekonomisko transformāciju. Latvija sevi pozicionē kā valsts ar misiju un vietu, kurā attīstīt risinājumus globāla mēroga problēmām.

Foruma laikā vadošie eksperti kopā ar Latvijas ekspertiem un pacientu organizāciju pārstāvjiem pārrunās tādas tēmas kā vēža ģenētika un precīzijas onkoloģija, funkcionālā precīzijas medicīna, bērnu onkoloģija, jaundzimušo skrīnings, farmakoģenētika, mākslīgais intelekts, pacientu iesaiste, biomedicīnas stratēģijas iekļaušana precīzijas medicīnā un diagnostikas uzlabošana un citas tēmas.

Foruma uzdevums ir panākt bērniem un pieaugušajiem efektīvākas, zinātniski pamatotas ārstniecības metodes un nodrošināt veselības pakalpojumu pieejamību, tai skaitā izmantojot jaunākās medicīnas tehnoloģijas. Lai to īstenotu, ir nepieciešama ārstu, zinātnieku, slimnīcu administrāciju, pacientu organizāciju, veselības aprūpes iestāžu, valsts pārvaldes darbinieku, veselības nozares uzņēmumu, globālo korporāciju un pasaules vadošo slimnīcu sadarbība.

Forumam var reģistrēties bez maksas un to klātienē apmeklēt tiek uzrunāti ārsti, ģenētiķi, molekulārie biologi, bioinformātiķi, zinātnieki, ģimenes ārsti, veselības aprūpes atbalsta un administratīvie darbinieki, datu zinātnieki, rezidenti, studenti, pacienti kā arī valsts institūciju pārstāvji, diplomāti un NVO. Īpaši aicināti arī pacientu organizāciju pārstāvji.

Tapusi jauna grāmata par Latvijas un pasaules avotiem

Biznesa augstskolas "Turība" izdevniecība laidusi klajā ģeogrāfa, fotogrāfa un ceļotāja Jāņa Bikšes grāmatu "Avoti. Svētie, skaistie, veselīgie, pārsteidzošie. Ceļojums pa Latvijas un pasaules avotiem".

Tā informēja augstskolas pārstāve Vineta Vītoliņa....

Karbonāri Beļģijā 48.vieta divu dienu sacensību otrajā posmā

Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri sestdien Beļģijā ieņēma 48.vietu divu dienu velobrauciena "Tour de la Semois" (UCI kat.2.2) otrajā posmā.

Sportistes veica 119,8 kilometrus ar deviņiem kategorizētajiem kāpumiem, uzvaru otrajā posmā pēc kārtas...

Ādažos atklāts sestais Laimes koku parks

Pasaules talkas ietvaros šodien tika atklāts nu jau sestais Laimes koku parks Ādažos, ciematā "Dailas", informēja kampaņas "Lielā talka" pārstāvji.

Uz parka atklāšanu un Laimes koku stādīšanas akciju sanāca tuvākas un tālākas apkaimes iedzīvotāji, lai n...



Komentāri