lv
HUztzmHzNRnFCjNvws1JEBzUH7SzkrItIeVbmP31
2345740

Tapusi jauna grāmata par Latvijas un pasaules avotiem

Tapusi jauna grāmata par Latvijas un pasaules avotiem

Biznesa augstskolas "Turība" izdevniecība laidusi klajā ģeogrāfa, fotogrāfa un ceļotāja Jāņa Bikšes grāmatu "Avoti. Svētie, skaistie, veselīgie, pārsteidzošie. Ceļojums pa Latvijas un pasaules avotiem".

Tā informēja augstskolas pārstāve Vineta Vītoliņa.

Pēc izdevēju sniegtās informācijas, grāmatā atklāta pasaules, Baltijas un Latvijas ūdens avotu vēsture, tradīcijas, dzīvnieki, augi, hidroloģija un ģeoloģija. "Pasaules avoti ļauj labāk saprast Latvijas avotu vietu pasaulē un savu unikālo daudzveidību," sacīja "Turības" pārstāve.

Grāmatas autors Bikše vērtē, ka latviešu valodā ir maz grāmatu par avotiem. Grāmata sākotnēji bija iecerēta kā monogrāfija, taču autors sapratis, ka "katram otrajam apceļotajam avotam man ir stāsts", kas izmainījis grāmatas formātu - tagad tā, pēc Bikšes sacītā, ir piedzīvojumu un ceļojumu grāmata.

Grāmatā apskatīti gan geizeri un vulkāniskie avoti, staburagi, gan vēsturiskie, minerālūdens, mākslīgie un "neparastie" avoti.

Grāmatas prezentācija notiks nākamnedēļ, 19.septembrī, plkst.16 Rīgas brīvostas pārvaldē.

Karbonāri Beļģijā 48.vieta divu dienu sacensību otrajā posmā

Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri sestdien Beļģijā ieņēma 48.vietu divu dienu velobrauciena "Tour de la Semois" (UCI kat.2.2) otrajā posmā.

Sportistes veica 119,8 kilometrus ar deviņiem kategorizētajiem kāpumiem, uzvaru otrajā posmā pēc kārtas...

Ādažos atklāts sestais Laimes koku parks

Pasaules talkas ietvaros šodien tika atklāts nu jau sestais Laimes koku parks Ādažos, ciematā "Dailas", informēja kampaņas "Lielā talka" pārstāvji.

Uz parka atklāšanu un Laimes koku stādīšanas akciju sanāca tuvākas un tālākas apkaimes iedzīvotāji, lai n...

Šķēpmetējai Mūzei-Sirmajai piektā vieta Dimanta līgas finālposmā

Latvijas sportiste Līna Mūze-Sirmā sestdien ASV pilsētā Jūdžinā Dimanta līgas vieglatlētikā finālposmā izcīnīja piekto vietu šķēpa mešanā.

Mūze sacensības sāka ar 55,20 metriem, otrajā mēģinājumā uzlaboja rezultātu uz 56,75 metriem, trešajā - uz 58,32 m...



Komentāri