lv
LsbknchjSpLhEKUHNkbcLwbYTUCrehVuUzlapl9m
2345542

Ādažos atklāts sestais Laimes koku parks

Ādažos atklāts sestais Laimes koku parks

Pasaules talkas ietvaros šodien tika atklāts nu jau sestais Laimes koku parks Ādažos, ciematā "Dailas", informēja kampaņas "Lielā talka" pārstāvji.

Uz parka atklāšanu un Laimes koku stādīšanas akciju sanāca tuvākas un tālākas apkaimes iedzīvotāji, lai ne vien vērotu pasākumu, bet arī paši iestādītu savu koku.

Ādažu Laimes koku parkā ir kopumā 37 koki un krūmi.

Pasākuma rīkotāji atzīmē, ka šodien iestādīti 18 "Lielās talkas" un AS "Latvijas valsts meži" sagādātie koki un 19 koki un krūmi, pārsvarā tie bija augļu koki un ogu krūmi.

Pirmais Laimes koku parks atklāts 2020.gadā Valdemārpilī, otrais Jelgavā 2021.gadā, savukārt pērn tika atklāti trīs Laimes koku parki - Trapenē, Viļānos un Krāslavā.

Konkursu pašvaldībām par nākamā gada Laimes koku parka izveidi, kustība "Lielā talka" izsludinās nākamā gada pavasara "Lielās talkas" laikā.

Šķēpmetējai Mūzei-Sirmajai piektā vieta Dimanta līgas finālposmā

Latvijas sportiste Līna Mūze-Sirmā sestdien ASV pilsētā Jūdžinā Dimanta līgas vieglatlētikā finālposmā izcīnīja piekto vietu šķēpa mešanā.

Mūze sacensības sāka ar 55,20 metriem, otrajā mēģinājumā uzlaboja rezultātu uz 56,75 metriem, trešajā - uz 58,32 m...

Šķēpmetēja Mūze-Sirmā sasniedz 5. vietu Dimanta līgas finālposmā ASV
Latvijas sportiste Līna Mūze-Sirmā sestdien ASV pilsētā Jūdžinā Dimanta līgas vieglatlētikā finālposmā izcīnīja piekto vietu šķēpa mešanā.
Pārsteidzoši! Noguruma dēļ liftu visbiežāk izmanto 18-29 gadus jauni cilvēki

Ja ēkā jānokļūst augstāk par otro stāvu un pieejams lifts, 19% Latvijas iedzīvotāju ērtuma dēļ to vienmēr arī izmanto, bet 30% tikai tad, ja ir smags nesamais, noskaidrots "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.

"Latvijā lift...



Komentāri