lv
P8FMLIo5AqZ7jBkNmtH4j4jEPrRpT7mOBkC8Dggy
2230820

Šodien atklās 14 sarunu ciklu, kurā ar iedzīvotājiem diskutēs par uzticēšanos

Šodien atklās 14 sarunu ciklu, kurā ar iedzīvotājiem diskutēs par uzticēšanos

Šodien Valsts kanceleja (VK) sadarbībā ar biedrību "Latvijas Lauku forums" atklās 14 sarunu ciklu, kurā ar iedzīvotājiem diskutēs par uzticēšanos, izmantojot Somijā plašu ievērību guvušo "Dialoga apļu" metodi, informēja VK pārstāvji.

Atklājot "Dialoga apļu" ciklu, VK notiks metodes meistarklase, kuru vadīs "Fonds Dots" izpilddirektore Ieva Morica un administratīvā direktore Egita Prāma, un piedalīsies valsts pārvaldes un pašvaldību speciālisti, kas strādā ar sabiedrības līdzdalības jautājumiem, kā arī Latvijas Lauku foruma biedri un kopienu pārstāvji no norišu vietām.

VK konsultante sabiedrības līdzdalības jautājumos Zane Legzdiņa-Joja norāda, ka sabiedrības līdzdalībai ir liela nozīmē gan brīdī, kad tiek veidoti cilvēku vajadzībām atbilstoši rīcībpolitikas risinājumi, gan arī laikā, kad tie ieviesti praksē, lai novērtētu sekmes un varētu labot trūkumus.

Šā gada "Dialoga apļu" sarunās uzticēšanās tiks skatīta četros aspektos - savstarpējā uzticēšanās, uzticēšanās valsts iestādēm, pašvaldības iestādēm un politiķiem. Septembra laikā "Dialoga apļi" tiks organizēti Alojā, Bebrenē, Cēsīs, Daugavpilī, Ērberģē, Kalngalē, Koknesē, Preiļos, Rīgā, Saldū, Skaistkalnē, Tukumā un Ziemupē.

Sarunu rezultāti un izteiktie viedokļi apkopotā veidā rudenī tiks prezentēti konferencē un darbnīcā Saeimā, kas tiks veltīta uzticēšanās veicināšanas jautājumiem Latvijas sabiedrībā.

"Dialoga apļu" metode attīstījusies Somijā, lai pilnveidotu prasmes sarunāties un uzklausīt vienam otru, veicināt piederības sajūtu un pārliecību, ka ikviens ir vērtība un var ietekmēt norises valstī un sabiedrībā. Dialoga metode balstīta vēlmē mazināt sabiedrības polarizāciju un konfliktus.

Īpašās brokastīs tiks izsolīti Latvijas un Ukrainas slavenību ziedojumi

Par godu Ukrainas Neatkarības dienai ceturtdien no plkst.9 līdz plkst.12 norisināsies labdarības brokastis un izsole, informēja izsoles organizatore Dace Ozola-Slaidiņa.

Izsoli organizē Ukrainas vēstniecība Latvijā un organizācija "Agendum", kas pazīsta...

Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijā šodien spriedīs par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu un konkurētspējas veicināšanu ēdināšanas nozarē, informēja Saeimas Pres...

FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Savā uzrunā Rinkēvičs uzsvēra Latvijas stingro atbalstu Ukrainas tautai jau kopš Krimas aneksijas 2014.g...



Komentāri