lv
ehIeQycHgb8J69WyFz1EgvBUBZWmXKLaA0JzeEz2
2230812

Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijā šodien spriedīs par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu un konkurētspējas veicināšanu ēdināšanas nozarē, informēja Saeimas Preses dienests.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Artūrs Butāns (NA) norāda, ka sēdē deputāti uzklausīs uzņēmējus no ēdināšanas nozares, kuri atkārtoti vērsušies pie Saeimas deputātiem un Finanšu ministrijas, aicinot nozarei piemērot samazinātu PVN likmi. Ēdinātāji uzsvēruši, ka tas palīdzētu pārtraukt nozares lejupslīdi un nodrošinātu līdzvērtīgu konkurenci ar kaimiņvalstīm.

Butāns norāda, ka ēdināšanas sektora uzņēmumiem jau vairumā Eiropas Savienības dalībvalstu ir samazināta PVN likme, piebilstot, ka šīs nozares uzņēmumu nodokļu parāds ir sasniedzis 44,2 miljonus eiro, kas ir krietni vairāk nekā pirms pandēmijas 2020.gada sākumā.

Sēdē aicināti piedalīties Latvijas Restorānu biedrības, ēdināšanas uzņēmumu, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Uzņēmējdarbības apakškomisijas sēde notiks plkst.11, Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā.

Ēdinātāji jau vairākkārt aicinājuši samazināt PVN likmi sabiedriskajai ēdināšanai. Līdz šim priekšlikums nav atbalstīts.

FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Savā uzrunā Rinkēvičs uzsvēra Latvijas stingro atbalstu Ukrainas tautai jau kopš Krimas aneksijas 2014.g...

Vai  pēc Vagner līderu nāves gaidāma viļņošanās Krievijas valdošajās aprindās?

Krievijas valdošajās aprindās algotņu grupējuma "Vagner" līderu nāve viļņošanos un šūpošanos neradīs, prognozēja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

"Drīzāk es to saskatu kā mafijas vadītāja (Krievijas prezident...

Terorisma attaisnošana un vervēšana – VDD sāk kriminālprocesu pret Latvijas pilsoni
Valsts drošības dienests (VDD) ir uzsācis kriminālprocesu pret Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par terorisma publisku attaisnošanu, apmācīšanos, kā arī citu personu vervēšanu un apmācīšanu terorismam, portāls "Delfi" uzzināja VDD.


Komentāri