lv
XzfjUAjrNCMxOT0XE1hzdqLCkZsJ1XozxDlTq0wv
2230807

FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Savā uzrunā Rinkēvičs uzsvēra Latvijas stingro atbalstu Ukrainas tautai jau kopš Krimas aneksijas 2014.gadā un apliecināja, ka Latvija Ukrainu atbalstīs līdz pilnai Ukrainas uzvarai.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols izteica pateicību Ukrainas iedzīvotājiem un karavīriem, kas turpina cīnīties par Ukrainu.

Tāpat viņš pateicās Latvijas prezidentam, valdībai un visām iesaistītajām nevalstiskajām organizācijām, kas Ukrainu atbalsta jau vairāk nekā gadu.

Savukārt Latvijas ukraiņu konfederācijas "Viče" priekšsēdētāja Oksana Sičko uzsvēra, ka "jau vēsturiski ukraiņu ģenētiskajā kodā ir ielikta vēlme un tieksme uz brīvību un neatkarību, ko šodien viņi apliecina ar asinīm".

Pasākuma noslēgumā notika lūgšana par Ukrainas aizstāvjiem.

Vai  pēc Vagner līderu nāves gaidāma viļņošanās Krievijas valdošajās aprindās?

Krievijas valdošajās aprindās algotņu grupējuma "Vagner" līderu nāve viļņošanos un šūpošanos neradīs, prognozēja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

"Drīzāk es to saskatu kā mafijas vadītāja (Krievijas prezident...

Terorisma attaisnošana un vervēšana – VDD sāk kriminālprocesu pret Latvijas pilsoni
Valsts drošības dienests (VDD) ir uzsācis kriminālprocesu pret Latvijas pilsoni saistībā ar aizdomām par terorisma publisku attaisnošanu, apmācīšanos, kā arī citu personu vervēšanu un apmācīšanu terorismam, portāls "Delfi" uzzināja VDD.
Rīgā sāksies labdarības projekts «Ukraine. Residence of Freedom»

Šodien Rīgas "Rātes pasāžā" un Rīgas domes telpās sāksies labdarības projekts "Ukraine. Residence of Freedom" ("Ukraina. Brīvības rezidence"), kas apvienos Ukrainas un Latvijas māksliniekus, lai caur mākslas valodu aktualizētu brīvības tēmu, informēja ...



Komentāri