lv
qfzcPMDBuZcV03e3iY00gGey3kFbdbjzQU464ahN
2225451

Jelgavā notiks konference zinātniekiem un pašvaldību politiķiem

Jelgavā notiks konference zinātniekiem un pašvaldību politiķiem

Šodien plkst.9 Jelgavā, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU), notiks konference zinātniekiem un pašvaldību politiķiem "Zinātnes un inovāciju nozīme lauksaimniecībā".

Kā informēja LBTU Lauksaimniecības fakultātes dekāne un vadošā pētniece Dace Siliņa, konferences mērķis ir veidot dialogu starp zinātni un pašvaldībām. Konference paredzēta Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību deputātiem, bet aicināti arī lauksaimnieki un citi interesenti.

Siliņa norāda, ka pasākumā plānots diskutēt par izglītības lomu lauksaimniecības nozarē un to, kā atšķirt viltus ziņas no patiesām. Tāpat tiks runāts par to, cik inovatīva ir lauksaimniecība un kā notiek lauksaimniecības digitālā transformācija Latvijas reģionos.

Konferencē LBTU zinātnieki stāstīs arī par augu aizsardzības izaicinājumiem tuvākajā desmitgadē, konvencionālās lauksaimniecības transformāciju integrētajā saimniekošanā un ilgtspējīgas lauksaimniecības veicināšanu Latvijā.

Diskusijā līdz ar Siliņu piedalīsies arī Lauksaimniecības fakultātes Dzīvnieku zinātņu institūta direktore un vadošā pētniece Diāna Ruska un LBTU Augu aizsardzības zinātniskā institūta "Agrihorts" vadošais pētnieks entomoloģijā Jānis Gailis.

Šodien īslaicīgi slēgs satiksmi uz Rīgas HES

Šonakt rekonstrukcijas darbu dēļu īslaicīgi slēgs satiksmi uz Rīgas HES, aģentūru LETA informēja "Latvenergo" pārstāvji.

Satiksme īslaicīgi slēgta no 23.augusta plkst.20 līdz 24.augusta plkst.8 uz Rīgas HES tilta posmā no Salaspils rotācijas apļa līdz ...

Rēzekne lems par finanšu stabilizācijas procesa sākšanu. Ko tas nozīmē?

Rēzeknē tiks lemts par finanšu stabilizācijas procesa sākšanu, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēdē informēja Rēzeknes pilsētas domes deputāte Ināra Groce.

Viņa pastāstīja, ka domē 29.augustā tiks sasaukta ār...

Ārlietu ministrija aicina sabiedriskos aktīvistus uz Āfriku (+VIDEO)

Konkursa līdzekļus plānots sadalīt līdz 50 000 eiro.

Ārlietu ministrija izsludina 2023.gada līdzfinansējuma granta projektu konkursu "Atbalsts Eiropas Komisijas un citu starptautiskās palīdzības finansētāju finansētiem attīstības sadarbības un attīstība...



Komentāri