lv
xK6rPh9L1ACNULcrLsBb8Km8Ko1qeuvs3ozXBNCL
2225429

Ārlietu ministrija aicina sabiedriskos aktīvistus uz Āfriku (+VIDEO)

Ārlietu ministrija aicina sabiedriskos aktīvistus uz Āfriku (+VIDEO)

Konkursa līdzekļus plānots sadalīt līdz 50 000 eiro.

Ārlietu ministrija izsludina 2023.gada līdzfinansējuma granta projektu konkursu "Atbalsts Eiropas Komisijas un citu starptautiskās palīdzības finansētāju finansētiem attīstības sadarbības un attīstības (globālās) izglītības projektiem Latvijas Republikas noteiktajās saņēmējvalstīs un Latvijas Republikā". Līdzfinansējuma granta projektu konkursā kā prioritāte noteikti attīstības sadarbības projekti.

Pieteikties aicināti projektu īstenotāji, kas ieguvuši finansējumu no citiem attīstības sadarbības finansētājiem, tai skaitā no Eiropas Komisijas, lai īstenotu attīstības sadarbības un globālās izglītības projektus.

Konkursā iespējams iesniegt attīstības sadarbības un globālās izglītības projektu pieteikumus jebkurā partnervalstī, tomēr izvērtēšanā priekšroka tiks dota projektiem Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstīs (īpaši Gruzijā, Moldovā, Ukrainā) un Centrālāzijas valstīs (īpaši Kirgizstānā, Tadžikistānā, Uzbekistānā). Paplašinoties Latvijas attīstības sadarbības mērogam, prioritāte tiek piešķirta arī projektiem Āfrikas kontinentā.

Projektu īstenošanai kopējais pieejamais finansējums 2023.gadā ir 50 000 eiro.

Konkursā var pieteikties Latvijas Republikā reģistrētas pilsoniskās sabiedrības organizācijas - nevalstiskās organizācijas un sociālie partneri. Projektu pieteikumi jāiesniedz līdz šā gada 15.septembra plkst.23.59. Ja projekta pieteikums tiks iesniegts pēc norādītā termiņa, tas netiks vērtēts.

Maksimālais punktu skaits, ko ir iespējams saņemt izvērtēšanā attīstības sadarbības projektiem, ir 25 punkti, globālās izglītības projektiem - 20 punkti. Šogad pirmo reizi ir ieviests minimālais punktu skaits 15 punkti, lai iesniegums tiktu uzskatīts par atbilstošu izvērtēšanas kritērijiem. Tas attiecas kā uz attīstības sadarbības, tā globālās izglītības projektiem.

Tāpat ir ieviests arī minimālais granta apmērs, ko var piešķirt projekta īstenošanai - 500 eiro. Maksimālais granta apmērs, ko var piešķirt projekta īstenošanai, ir 80% no projektā paredzētā kopējā līdzfinansējuma.

Valainis pasaka, ko domā par piecu partiju koalīcijas iespējamību

Neskatoties uz Nacionālās apvienības (NA) un "Progresīvo" ideoloģiskajām pretrunām, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis joprojām redz iespēju piecu partiju koalīcijai.

Pašlaik iezīmējies, ka NA un "Progres...

Finanšu nozare nemierā ar ideju ieviest jaunu papildu nodokli bankām

Jauns papildu nodoklis bankām paredzēts valsts budžeta "lāpīšanai" un nebūs tieši paredzēts, lai sniegtu atbalstu iedzīvotājiem, to sociālajām vajadzībām, vai kā atbalsts nozarēm, kur tas ir kritiski svarīgi, piemēram, veselības vai iekšlietu sistēmai,...

Šlesers aicina sestdien protesta akcijā gāzt Vienotības valdību

Partijas "Latvija pirmajā vietā" līderis Ainārs Šlesers sociālajos tīklos un radio reklāmās izplatījis aicinājumu uz protesta akciju sestdien, 26.augustā plkst.15 pie Brīvības pieminekļa.

Protestēt paredzēts pret "Vienotības" valdību un tās īstenoto pol...



Komentāri